Тя е талантлива, красива и готова да експериментира със смели роли. Най-популярната австралийска актриса днес навършва 52 години и все още е във върховна форма.

Първата ѝ по-голяма роля е в коледния филм „Bush Christmas“ (1983 г.), който вероятно не сте чували, но всъщност е доста популярен в Австралия. Филмът e добър тласък за кариерата на младата актриса, която взема участие в още няколко местни продукции и печели голяма популярност в страната си.

Снимка: imdb.com

Големият ѝ пробив обаче е в американския филм от 1990 г. „Дни на грохот“. Филмът постига невероятен успех в бокс офиса, Никол става звезда и се запознава с бъдещия си съпруг Том Круз.

Снимка: imdb.com

През следващите години участва в още няколко успешни филма, сред които „Далече, далече“ (отново с Том Круз), „Батман завинаги“, „Широко затворени очи“ (на режисьора Стенли Кубрик), „Мулен руж“ (за който печели „Оскар“), „Другите“, „Часовете“, „Догвил“ (на режисьора Ларс фон Триер), „Студената планина“, „Австралия“ и още много филми.

Снимка: imdb.com

Никол Кидман е известна с това, че е изключително отдадена на ролите си. Например, когато е играла Вирджиния Улф в „Часовете“, се е научила да пише с лявата ръка, тъй като известната писателка е бил левичарка.

Снимка: imdb.com

Никол е вписана в книгата с рекорди на Гинес като актрисата с най-високо заплащане за секунда. Рекордът е постигнат заради 4 минутна реклама на Chanel №5, за която Кидман получава близо 4 милиона долара.

Актрисата е обсебена от винтидж облекла и има огромна колекция.

В последните години Никол Кидман реши да се върне към телевизията, като много големи звезди. Тя участва в изключително успешния сериал на HBO „Големите малки лъжи“.

Връзките на Никол Кидман

През годините австралийската актриса има връзка с няколко доста известни мъже, сред които са Джъд Лоу, Лени Кравиц, Роби Уилямс и Джими Фалън.
Най-известен обаче е бракът ѝ с Том Круз. Любовта им се заражда на снимачната площадка на „Дни на грохот“ и продължава 11 години. Том и Никол осиновяват две деца. Двамата са най-популярната звездна двойка на своето време. Шокът от раздялата им е сравним с шума, който се вдигна покрай разпадането на Бранджелина.
Днес актрисата е омъжена за певеца Кийт Ърбън.

Снимка: Getty Images

Никол Кидман и сциентологията

Двамата с Том Круз се разминават по един много сериозен въпрос – религията и религиозното възпитание на децата.
Никол е католичка и в интервюта е казвала, че религията е важна част от живота ѝ (макар ѝ филмът „Златният компас“, в който Кидман участва, да беше жестоко критикуван от католическата църква заради анти-религиозните си послания). Том Круз е известен последовател на религията Сциентология.
Никол е била против осиновените им деца да бъдат възпитавани като сциентолози. Смята се, че именно това е основната причина за разпадането на брака им.

Никол Кидман, Том Круз и двете им деца през 1996 г.
Снимка: Getty Images


В крайна сметка двете вече пораснали деца избират религията на Том Круз и миналата година Кидман коментира това по следния начин: „Те са възрастни и могат сами да вземат решения. Избраха да бъдат сциентолози и като майка е мое задължение да ги обичам безусловно.“