Още при първите минути взаимно се привързахме една към друга и отворихме сърцата си. Тогава разбрах, каква е жена е тя – истинска, откровена, любяща и, не на последно място, вдъхновяваща.

Предстои да разберете как започна всичко и какво научих за нея. Съдбовна среща с дама, която е пример за подрaжание. Главна героиня в историята, наречена живот.

"Аз съм Нели. Нели Хаджийска, но за повечето хора съм позната като Нели от "Търси се..."

Скоро един мой приятел, журналист ми каза - "Ти си единствената водеща в България, която изкара 2 бременности на екран, роди две деца и не прекъсната работа, дори за ден" Много се замислих и установих, че това е така. "Ами, да!" – казах си аз с усмивка.

Много неща ми се случиха за тези 8 години в ефира на bTv и всичко се развиваше пред очите на зрителите.

Качвах килограми, свалях ги, копнеех да стана майка. Днес съм родител на две прекрасни деца, които заедно с моя съпруг ме ощастливяват с всеки следващ ден.

В интерес на истината, пътят към майчинството не бе никак лесен. Преди 6 години ме диагностицираха с Хашимото и за близо година качих 7-8 кг от терапия с хормони и кортикостероиди. После забременях и качих още 14 кг. След това втора бременност и нови 17 кг отгоре. Ужас!

Скоро изчислих, че за няколко години имам над 35 качени и свалени килограма. Година след като родих първият си син - Тодор, осъзнах, че теглото ми пречи и не се чувствам добре в кожата си. Обичах себе си, но не се припознавах в образа, който съзирах в огледалото.

Един ден, докато разглеждах стари снимки, попаднах на една моя фотография от плажа в Малта, където бяхме отишли на почивка, и си казах: „Това не съм аз!” Тогава разбрах, че е дошъл моментът да направя нещо – да изтъкна истинското си Аз, така че да съм себе си.

Признавам, че преди това не съм се замисляла за натрупаните килограми и никога не са ми пречили. Никога не съм се възприемала за пълна, още по-малко дебела жена. Може би любовта на съпруга ми, който ме приема и обича за това, което съм ме е разсейвало. От друга страна, мисълта да родя първото ми дете владееше мислите и съзнанието ми до степен, до която не отдавах голямо значение на фигурата си.

Старата истина се оказа вярна – осъзнаването на проблем е първата крачка към решаването му.

И така, като млада майка с бебе на годинка и диагноза Хашимото започнах много да чета и да се интересувам от здравословно хранене. Спрях месото, намалих тестените изделия, изключих глутена от редовното си меню, изкарах 30 дни на суровоядство – хапвах само пресни плодове, зеленчуци и сурови ядки.

Започнах да се храня разделно и за 3 месеца свалих 12 кг. С активното движение, което имах покрай току-що проходилия ми син не просто отслабнах, а и бързо влязох в моята идеална форма от 52 кг.

Превъзпитах себе си по такъв начин, че не само стабилизирах теглото си, но и запазих установения режим на хранене, стараейки се поне 60-70% от продуктите в менюто ми да са в суров вид.

След като синът ми навърши две години, забременях отново с второто си дете. Прекрасна новина, която усещах, че ще бъде обвързана с още промени. Така и стана. Качих 17 кг. За разлика от предната бременност, не направих грешката да се храня безразборно година след раждането.

Още в края на третия месец след второто раждане бях успяла да сваля голяма част от излишното тегло, но онези 3-4 килограма, които всяка раждала жена знае, че се махат най-трудно си стояха.

Не знаех какво да направя повече. Хранех се правилно, поддържах активна физическа дейност, пиех вода... Точно тогава съдбата ми върна Ели, основател на салон Derma Care, в живота. Познавахме се, но пътищата ни се бяха разделили за известно време. Днес можем да се похвалим с ценно приятелство от вече десет прекрасни години.

Тя ме покани да опитам новия уред Трио Ай Шейп, спомагащ за сваляне на обиколки, изглаждане на целулит и стягане на кожата. За близо 2 месеца редовни посещения и хранителен режим резултатите бяха видни.
Да, теглото ми не се промени кой знае колко, но можех да нося (отново) онези любими мой дрехи, който не можех да нося (дори) преди бременността.

Днес се чувствам се по-лека и добре в кожата си. Естествено, че има още какво да се желая, но знам, че когато човек иска няма сила, която да го спре! Или поне с мен е така.

С този личен разказ не искам да идеализирам слабото тяло! Не. Още по-малко желая да издигам в култ перфектните мерки. Та аз съм била в истинска хармония със себе си и с повече килограми. Познавам много пълни и в същото време красиви и стойностни дами. Никога не съм мислила, че щастието и красотата на една жена са в идеалните мерки. Идеалът е химера. Всяка една от нас е перфектна такава каквато е – важното е да се чувства добре и да следва вътрешния си глас. Онзи, който я води към нейната себереализация.

Излишните килограми не са враг. Те са част от житейския опит, от който се учим да бъдем себе си. Качили сте пет, десет, двадесет килограма? Вие не сте по-грозна или незначима. Напротив, вие сте все така красива, но какво ви казва висшият Аз. Добре ли сте? Може и да не сте! Ето, тук е разковничето. Това е моментът, когато имате възможност да направите избор – дали да промените нещо в себе си или да продължите така напред.

В момента съм на етап, в който имам нужда да съм лека и това ме кара да се чувствам добре. Обичам себе си... и това минава пред духовното развитие и търсене, през нови творчески вдъхновения, през по-добрата визия и през желанието да се усъвършенствам като човек и жена!

Моят съпруг вижда усилията и старанието ми, радва се на моето вдъхновение, но Ура! В чисто мъжко-женските ни отношения теглото никога не е било от значение! Защото има любов. Всеки път, когато се облека изкусителна рокля или елегантен костюм, той ми прави комплимент и ме кара да се чувствам не само привлекателна, но и обичана.

Редно е да призная, че всички мои усилия са предимно за мен самата. Признавам, че не съм подвластна нито на егото, нито на телевизията, обществото, тенденциите или други външни фактори.

Смятам, че когато жената се чувства комфортно със себе си, всички го усещат. Опитвам се да се наслаждам на всеки аспект от изкуството да бъдеш жена – да глезя себе си с масаж или процедура, да се зареждам положително, тъй като така съм полезна не само на себе си, но и на своите близки и приятели.

Вярвам в максимата, че само "щастливият родител може да отглежда благоприятно своите деца". Майчинството бе за мен основен житейски урок. Разбрах, че за да бъдат децата ни здрави и задоволени, ние – родителите трябва да сме цели – изпълнени с любов, положителни мисли, вяра и желание за живот. Не просто да съществуваме и да следваме предопределените кодове на битието.

Този текст е много повече от изповед, той е послание, което искам да отправя към всички жени, които не успяват да намерят вдъхновение и мотив да възвърнат или постигнат мечтата фигура - да отслабнат. От личен опит знам, че всичко е на психическа основа. Всичко започва от личната нагласа и воля да направим живота си по-добър. Искаме ли, можем. Режим ли, ще успеем. Това е тайната – желание, воля, движение, процедури и постоянство.

Аз продължавам! А вие готови ли сте?"