Блясъкът на червения килим е главната мотивация на почти всеки актьор или актриса, който поема към Холивуд, за да гони кариера в киното, но актрисата Джесика Частейн, която тази година гледахме във втората част на екранизацията по култовия хорър роман „То“, се ужасява от перспективата да бъде световноизвестна звезда. Което е лошо, защото тя вече е.

Успехът ѝ като актриса беше толкова внезапен, че изненада всички – най-вече самата нея. Само за две години от актриса, която се бори за мястото си в Холивуд, тя стана звезда, след като почти един след друг излязоха три много успешни филма с нея – „Дървото на живота“ (2011 г.), „Южнячки“ (2011 г.) и „Враг номер едно“ (2012 г.). За участието си в два от тях актрисата дори беше номинирана за наградата „Оскар“ и получи „Златен глобус“ за ролята си във „Враг номер едно“.

Нямам уебсайт за лайфстайл, като други актриси. Не ме интересува славата. Знам, че някои хора я обичат и се радвам за тях. Но за мен през 2011 година най-големият проблем беше, че като влезех в някое помещение, всички започваха да ме гледат.

Джесика Частейн пред InStyle

За актрисата от „Интерстелар“ най-големият ужас е един ден да бъде толкова известна, колкото е Анджелина Джоли:

Когато Анджелина иде някъде, няма как поне 30 души да зарежат храната си и да започнат да я зяпат. Това е прекалено. И за мен би било ужасно.

Джесика Частейн пред InStyle

Когато през 2017 година актрисата се омъжи за дългогодишния си партньор Джан Лука Паси де Препосуло, тя опита да запази всичко в тайна, но това е почти невъзможно в днешно време и естествено изтекоха снимки от сватбата:

Никога преди не съм искала да се омъжа. И когато срещнах бъдещия си съпруг, той знаеше какво е отношението ми към брака. Когато го опознах, идеята за брака се промени за мен. Има някои неща, които си заслужават да бъдат отпразнувани и той е едно от тях.

Джесика Частейн пред „Уолстрийт джърнъл“

В края на миналата година Частейн зарадва феновете си с новината, че е станала майка, но разбира се отказа да даде повече информация за дъщеря си Жулиета:

Най-важният урок, който Джесика Частейн смята да предаде на дъщеря си, когато порасне е, че „всички жени са силни и всички жени са невероятно могъщи“. Но дотогава ще е благодарна на почитателите си, ако я оставят на спокойствие.