Мерил Стрийп несъмнено е една от най-влиятелните и талантливи актриси на нашето съвремие и не само. Независимо всичките си отличия и признания за своята игра на екрана, 69-годишната актриса се готви за най-голямата си роля в живота – тази да стане баба за първи път.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-голямата й дъщеря Мейми Гъмър е бременна. Новината е потвърдена от говорител на Мейми пред US Weekly.

Мейми е второто от общо четирите деца на Мерил Стрийп от брака й със скулптора Дон Гъмър. Двамата се женят през 1987 г., а година по-късно се ражда синът им Хенри. Другите три деца са момичета – 35-годишната Мейми, 32-годишната Грейс и 27-годишната Луиса.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бъдещата майка Мейми Гъмър, която също е в актьорския бранш, се сгоди това лято за бащата на детето – сценаристът Мехар Сети. Зад гърба си има и един неуспешен брак. От 2011 до 2013 г. 35-годишната актриса беше омъжена за колегата си Бенджамин Уокър.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бебето се очаква да се появи на бял свят през 2019 година. И макар това да е първо внуче за Мерил Стрийп, скоро ще я видим в ролята на баба и на екрана във втория сезон на сериала „Големите малки лъжи“, където тя се появява като свекърва на Никол Кидман и майка на покойния й съпруг.