Той е музикант и композитор. Познавате го добре от групи като „Клас“ и „Медикус“. Най-известен става като половинката от дуото Дони и Момчил. Той е Момчил Колев. Ани пък е жената до него, която му се хвърля на врата още преди да го познава. Вижте във видеото и текста в какво се крие тайната на тяхната любов, как са се запознали, на коя дата празнуват първата си целувка и какви трудности са успели да преодолеят заедно.

Момчил: Запознанството ни беше доста странно. Излизам един път отпуска от казармата. Бях с гола глава още, неугледен, и отивам на един купон. Звъня на вратата и се появява Ани, която ми се хвърля на врата, без да се познаваме.

Ани: За мен това беше леко предизвестено, защото аз чувах името на Момчил от различни хора и компании 3-4 месеца. Преди това въобще не го знаех кой е, докато спонтанно не му се хвърлих на врата, защото с Дони бяхме много близки приятели. Това беше 1986 година, зимата, на един купон. След това се виждахме от време на време около 3 месеца до 6 март 1987 година. И до ден днешен празнуваме на 6 март първата си целувка.

М.: Когато беше тази първа отпуска се случи нещо, което за мен е много интересно. Вече си тръгвах и последния ден дойдоха да ме изпратят приятели, когато тръгнах отново за казармата. Тогава дойде и Ани. Говорихме си, веселихме се и на отиване се раздалечихме и в далечината я погледнах и тя ме погледна и усетих, че все едно ме пита „Искаш ли да бъдеш с мен?“. Просто усетих, че прави категорична заявка, а разстоянието беше 50 метра.

А.: Аз търсех през цялото това време човекът, който ще усетя с душата си, с цялото си същество и в момента, в който видях Момчил, който запя на един купон и свиреше една прекрасна негова песен и край, аз се влюбих до степен, която дори не мога да обясня с думи.

М.: Години се мотахме безметежно из София из всички купони. Тя забременя, разбира се, и се оказа, че трябва да й искам ръката. Беше абсолютно абсурдна история, защото отидох у тях и майка й и баща й ме чакаха, а аз се познавах с тях вече 3 години. Сядаме и ситуацията беше абсурда, защото те знаеха, че сме заедно и че Ани е бременна, но аз трябваше да поискам ръката й. При което аз сядам и започвам да ям, ям, ям и те стоят и ме чакат. Казаха „Добре, Момчиле, за какво си дошъл?“ и аз продължавам да ям и така и не казах защо съм дошъл. Направихме хубава сватба с всички наши приятели.

М.: Славата се отрази. В момента, в който с Дони се появихме, а и преди с „Медикус“ и „Клас“ имахме много женско внимание, което със сигурност не се хареса на Ани.

А.: Ние живеехме много интензивно. Аз гледах деца, учех, работех и нямах кой знае какво време да обръщам внимание на страничните ефекти от славата. Просто знаех, че трябва да го подкрепям във всичко. Всъщност аз разбирах всички почитателки на Момчил, защото той беше изключително красив. Събирах писмата, които пристигаха вкъщи, четях ги и дори съм отговаряла на някои от тях. Имали сме и неприятни моменти. Трябваше да си сменяме телефона два пъти, защото той звънеше денонощно, пък в крайна сметка имахме нужда от малко спокойствие.

М.: С Ани успяхме да издържим на всичките предизвикателства, които бяха безброй, успяхме да съхраним нашето семейство. Вече 31 години сме заедно, а от 28 години имаме брак.

М.: Аз имах доста трудни моменти по едно време, бях изпаднал в много тежки мисли за живота, отказах се от много неща, изпадах в депресии и тогава семейството ми беше твърдо зад мен.

А.: През най-трудните моменти се преминава с любов, защото когато е весело и всичко е наред, имаш цялата подкрепа на видимия свят. Затова много държах да сключим църковен брак, заради онази фраза в здраве и в болест, защото това е едно вричане и е хубаво хората да си го припомнят.

М.: Едно от нещата, което ни кара да се обичаме като в самото начало е, че постоянно сме си интересни. Аз постоянно се променям и то неузнаваемо, Ани също, и постоянно се убеждаваме, че трябва да държим един на друг. Като махна прагматичните неща, че например Ани е много по-организирана от мен и аз не мога без нея, тя си остава един човек, който е част от мен. Фино разбира фините неща в мен и това за мен е важно.

А.: Смятам, че сме живели и в предишни животи заедно. Той е част от мен. За мен той е един от най-достойните морални хора, които съм срещала в живота си. Знам колко ме обича, без да ми го казва. За мен най-голямото щастие е, когато се прибера вкъщи и сме заедно. Чувствам се спокойна и съм щастлива с него.

***

Очаквайте съвсем скоро и новата игра на LadyZone, в която ще трябва да познаете коя е следващата двойка, която ще вземе участие в поредицата на bTV, която се излъчва в предаването "Тази събота и неделя". Ще има подсказки, ще има и награди за позналите!