Матю Пери никога не е спирал наркотиците, обяви приятел на покойния актьор, предпочел да остане анонимен, съобщи "Дейли мейл". Пери е лъгал и себе си, и близките си, се казва в публикация на медията.

През октомври 2022 г. Пери заяви, че е "чист" от 18 месеца. Актьорът, познат от сериала "Приятели", издаде мемоари, в които твърдеше, че е преборил зависимостите си с помощта на инструктор и приятелска подкрепа.

Снимка: Getty Images

Той можеше да бъде манипулативен, но водеше ежедневна битка, казва още цитираният от "Дейли мейл" източник.

Според доклада от аутопсията, Пери се е удавил в горещата зона на своя басейн, но това е вторичен фактор за смъртта му, настъпила на 28 октомври. Смъртта на актьора се смята за злополука, уточнява БТА.

Според резултатите от първоначалните медицински тестове, разкрити от TMZ на 1 ноември, в тялото на Матю Пери по време на смъртта му "не е имало фентанил или метамфетамин". По-детайлните и по-точни резултати ще бъдат готови след три месеца.

На 28 октомври 54-годишният Матю Пери беше намерен в безсъзнание в джакузито на калифорнийската си вила от своя асистент. Ранната му смърт предизвиква вълна от почит по целия свят.