След няколко неуспешни опити да се включи на живо и да отговори на феновете си, Маите все пак успя да спази обещанието си. Тя отдели от времето си, за да разкаже за бъдещите си проекти. Лошата новина е, че след четири години, посветени изцяло на теленовелите, през 2013 година Маите няма да се снима в сериали. Това обаче съвсем не означава, че тя няма никога повече да застане на снимачната площадка. Паузата е само временна.

Новият проект на Маите е музикален. През февруари тя заминава за Ню Йорк, където ще работи и учи няколко месеца. Целта на пътуването й е да запише там новия си диск. Маите довери, че все още няма заглавие за продукцията. "Заглавието е едно от последните неща, които се решават. В момента преценяваме кои песни да включим, и кои – не. Едва когато направим пълната селекция, ще можем да мислим за име на албума", разкри тя и допълни, че нейният стил музика е бързата и ритмичната.

Маите Перони. Снимка: Телевиса

В албума няма да има дуети с бившите й колеги от "Непокорните". Актрисата допълни, че именно този сериал я е изстрелял към славата и й е дал възможност да се радва на обичта на почитатели от цял свят. Любимата й теленовела обаче си остава "Моят грях".