Вече знаете добре, че да носиш корона е тежка задача. Заедно с всички привилегии, които произтичат от това да си член на британската кралска фамилия, вървят и редица забрани и ограничения, свързани с облеклото, поведението и дори храната.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


На всички членове на семейството им е забранено да ядат морски деликатеси, когато пътуват в чужбина или са извън пределите на двореца. Това включва омари, раци, миди, скариди и всичко, което би ви изглеждало привлекателно и с което бихте искали да експериментирате. Причината се крие в това, че морската храна се разваля изключително бързо при неправилно съхранение. Това може да доведе до хранително отравяне, симптомите на които се проявяват бързо след консумация.

Свекървата на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл – херцогинята на Корнуол Камила Паркър-Боулс, разкри наскоро пред австралийското издание на “MasterChef”, че чесънът също е сред забранените храни, особено ако кралските особи са на официално събитие или посещение.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди също потвърждава, че чесънът не е сред уважаваните съставки в кралската кухня. На готвачите там им е забранено да сервират ястие с прекалено много чесън и лук в тях.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos