Носителят на звезда Мишлен - шеф Пиетро Д'Агостино, гостува в България, за да запознае ценителите със сицилиански кулинарни специалитети в гурме стил. Италианецът, който е готвил за величия, като Елизабет II и султана на Бруней, представи в La Casa петстепенно меню, съчетаващо традиционни рецепти от неговия край с неподправената му креативност за изтънчен вкус и визия. 

Сред кулинарните изненади присъстваха характерните за острова морски дарове – див лаврак с крем от резене и малки хрупкави сепии.

Друго изискано ястие от менюто на носителя на Мишлен звезда бе и салата от червени скариди с шалот, портокали и бадеми Pizzuta d’Avola. Шеф Пиетро Д‘Агостино запозна българите и с вкуса на едно от вълшебствата на сицилианската трапеза – десертите. Той приготви свежа рикота с круши и шоколад.

Шеф Пиетро Д‘Агостино е собственик и главен готвач на ресторант La Capinera в град Таормина, където всеки турист, който се интересува от оригиналната местна кухня, опитва класически сицилиански кулинарни произведения. Носителят на Мишлен звезда е начело на кулинарното училище Cooking Lab - Siciilian Food Academy. Шеф Пиетро Д‘Агостино е готвил за много популярни личности, сред които внимание заслужават кралица Елизабет II и британското кралско семейство, както султанът на Бруней. 

В сицилианската кухня се наблюдава влияние от много и различни народи, което я прави толкова атрактивна. Елини, древни римляни, араби и много други са се разписали върху кулинарните традиции. В този тип кухня на почит са морските дарове, особено място заема патладжанът, а десертите и сладоледът оставят траен спомен във всеки, който ги опита. Чесън, риган, босилек и мащерка са сред запазените марки подправки на сицилианските специалитети.