Херцогинята на Кембридж Катрин Мидълтън (мнозина я наричат свойски Кейт) се появи на благотворително събитие с рокля на лондонското студио Eponine. За нас, българите, най-вълнуващото в случая е, че главен шивач на бутиковата марка е сънародникът ни Петър Петров.

Основател и дизайнер на бранда е 55-годишната Джет Шенкман. Тя веднага се похвали в Instagram със снимка на херцогинята, като написа: „Развълнувани сме, че вчера херцогинята носеше облекло на Eponine. Големи благодарности на нашия главен шивач Петър – истински гений.”

Появата на Кейт Мидълтън с рокля от нов за нейния гардероб бранд привлече вниманието на медиите и събитието бе отразено в много световни издания. Визията й бе сравнена с тази на модната икона Джаки Кенеди.

Петър Петров е роден във Велики Преслав, а образованието си получава в Шумен и Киев. За Eponine London той работи от януари 2011 г.

Роклята на Мидълтън е в ретро стил и е съставена от две части. Облеклото струва 1200 британски лири и все още не се продава официално.