Преди няколко седмици Селма Блеър обяви, че колежката й и близка приятелка Камерън Диас се оттегля от актьорската професия. Реакциите на феновете и медиите бяха толкова силни и бурни, че се наложи Селма да обяснява в профила си в Туитър, че се е шегувала. Тогава Блеър написа:

„Хора, моля ви, шегувах се. Камерън Диас не се оттегля от нищо. И още ексклузивни новини: Аз самата се оттеглям от това да бъде говорител на Камерън Диас.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Има една приказка „Добре, че е шегата, та да си кажем и истината.“ И случаят с Камерън и Селма ще се окаже подобен. В интервю за Entertainment Weekly Диас и Блеър си разменят реплики, от които става ясно, че двете актриси са изцяло и безвъзвратно „пенсионирани“.

Камерън: Приключих. Буквално не правя нищо.
Селма: И аз буквално не правя нищо. Полупенсионирана съм, не съм работила от години. Аз съм майка, това е което правя.
Камерън: Това е чудесно. И аз приключих. Аз също съм полупенсионирана и всъщност се оттеглих.

Диас и Блеър са приятелки от снимките на филма „The Sweetest Thing“ от 2002 г., в който двете заедно с Кристина Апългейт изпълняват главните роли.  

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По всичко изглежда, че 45-годишната блондинка наистина е приключила с кариерата си в Холивуд, защото от 4 години не е участвала в никакви продукции. Последният й филм беше „Annie“ от 2014 година.

В последната година медиите отвъд Океана постоянно спекулират с евентуална бременност на Диас. А ние предполагаме, че актрисата просто се наслаждава на семейния си живот с китариста Бенджи Мадън, с когото са женени от януари 2015 година.