Покрай историческия шамар на Уил Смит може и да игнорирахме някои по-маловажни неща от последната церемония по връчването на наградите „Оскар“ (като например кой получи статуетка), но едно нещо нямаше как да не ни направи впечатление – състоянието на Лайза Минели. 76-годишната жена излезе на сцената в инвалидна количка, изглеждаше много слаба и крайниците ѝ трепереха.

Снимка: Getty Images

Какво се случи с дъщерята на Джуди Гарланд и защо е в това положение днес?

Лайза Минели не излиза за пръв път на сцената на „Долби Тиътър“. Тя беше номинирана за ролята си в „The Sterile Cuckoo“ и получи награда за ролята си в „Кабаре“. Тази година обаче холивудската легенда изглеждаше притеснително слаба.

Снимка: Getty Images

Лайза Минели не е съобщавала за новооткрито заболяване, така че вероятно няма една конкретна причина, а цяла поредица от здравословни проблеми, които са изцедили силите ѝ.

През 2006 г. тя сподели, че никак не е в добро състояние:

„Имам две изкуствени стави, операция на коляното и сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб).“

Снимка: Getty Images

Проблемите ѝ започват през 2000 г., когато хора от екипа ѝ я намират в безсъзнание на пода. Те я откарват в болница, сигурни, че е получила инсулт, но се оказва, че има възпаление и подуване на мозъка – вирусен енцефалит.

Тогава Лайза Минели не оправдава песимистичните прогнози на лекарите, че ще остане прикована в инвалидна количка до края на живота си и се възстановява. Изглежда обаче заболяването в крайна сметка е победила.

Снимка: Getty Images

Известно е още, че Лайза Минели е била зависима от алкохол болкоуспокояващи. През 70-те години, на върха на славата си, Лайза не крие проблемите си и за всички е ясно, че тя се нуждае от помощ.

Проблемите на Лайза Минели с упойващите вещества започват през 1969 г., когато като майка ѝ (голямата актриса Джуди Гарланд) умира, след като случайно поема свръхдоза лекарства. През 80-те години Минели влиза в клиника за лечение на зависимости, защото опиатите заплашват да съсипят кариерата ѝ.

Въпреки че постига извести победи, не успява напълно да се излекува. През 2015 г. се появи информация, че отново е била в клиника.

Снимка: Getty Images

Лайза Минели по всяка вероятност нямаше да се справи сама с връчването на наградата, но за щастие до нея имаше човек, на когото може да разчита. Вижте възхитителното държание на Лейди Гага и помощта, която оказа на Лайза на следващата страница >>>

Подкрепата на Лейди Гага, която трогна света

На церемонията по връчването на наградите „Оскар“ тази година, Лайза Минели излезе на сцената заедно с певицата Лейди Гага. Двете жени трябваше да връчат най-важния „Оскар“ – за най-добър филм.

Снимка: Getty Images

Лайза, която е поканена за 50-годишнината на „Кабаре“, очевидно е много смутена и почти прави сериозна грешка – понечва да отвори плика с името на победителя, преди да са показани 10-те номинирани филма.

Снимка: Getty Images

За щастие Лейди Гага се намесва и казва: „Ще видим номинираните филми“, на което Минели отвръща „А, добре“, Лейди Гага се навежда над нея и казва по-тихо „Подкрепям те/До теб съм“ (I got you), а Лайза отвръща „Знам.“

След видеото с номинираните филми, Лайза Минели сподели, че е най-големият фен на Лейди Гага и прочете името на филма победител – „CODA”.

Снимка: Getty Images

Отношението на Лейди Гага ѝ спечели само положително коментари и възхищение. Младата жена показа пълна подкрепя за по-възрастната легенда и успя да направи изявата ѝ на сцената много по-приятна.

Снимка: Getty Images

Много зрители на шоуто, които коментираха в социалните мрежи, отбелязаха, че въпреки инцидента на сцената, в който един актьор удари друг, вечерта завърши положително. А Лейди Гага несъмнено си спечели още много почитатели.