Минаха почти 24 години от третия кино филм на Куентин Тарантино. Криминалната драма „Джаки Браун“, в която участват звезди като Самюъл Джаксън, Майкъл Кийтън и Робърт де Ниро може и да се счита за един от по-малко популярните филми на режисьора, но продължава да се гледа от много хора. И всички те вероятно ще се изненадат, ако днес видят красавицата Бриджит Фонда, която изпълнява ролята на Мелани.

Папараци снимаха актрисата, която за последно се е появявала на публично събитие през 2009 г. – на премиерата на „Гадни копилета“ на Куентин Тарантино. За последните 13 години актрисата се е променила и днес е почти неразпознаваема.

Бриджит Фонда идва от голямо семейство на актьори. Тя е племенница на актрисата Джейн Фонда, баща ѝ е награденият с „Оскар“ Питър Фонда, а дядо ѝ е холивудската легенда Хенри Фонда.

Снимка: Getty Images

Съвсем естествено Бриджит се насочва към киното съвсем малка – екранният ѝ дебют е на 5-годишна възраст във филма „Волният ездач“ от 1969 г., в който играе с баща си, а първата ѝ по-голяма роля е в неуспешния „Кръстникът 3“.

През 1997 г. участва във филма „Джаки Браун“, който ѝ носи много почитатели. По това време получава и предложение да изпълнява главната роля в сериала „Али Макбийл“, но отказва, защото иска да се развива в киното.

Снимка: Getty Images

Последната ѝ роля, макар тя да не го осъзнава по това време, е в телевизионния филм „Снежната кралица“ от 2002 г.

Снимка: Getty Images

През февруари 2003 г. Бриджит Фонда претърпява тежка автомобилна катастрофа и чупи гръбначен прешлен. Същата година се сгодява за композитора Дани Елфман и решава да остави актьорската кариера зад гърба си. През 2005 г, им се ражда син.

Днес 58-годишната Бриджит живее заедно със съпруга и сина си в Лос Анджелис.