От миналото лято животът на Йоанна Драгнева вече не е същият – по-хубав, по-смислен и по-пълен е той. Разбира се, и още по-музикален. И цялата промяна е благодарение на половинката й ТВ водещият Мирослав Димитров и дъщеричката им АннМари, която се роди през август 2019 г. Скоро изпълнителката зарадва последователите си в социалните мрежи с мило видео, на което тананика на 10-месечното си прекрасно момиченце. Пред LadyZone.bg Йоанна разказва за метаморфозите, за преоткриването на мъжа, с когото всъщност се познават от години, за изненадите, които поднася майчинството, и за музиката, която я съпътства от дете. Певицата винаги с охота се е хвърляла и в благородни каузи: това, че стъпи на сцената на „Евровизия”, представяйки България, не я отдалечи от желанието да помага. Чрез музикотерапия от години иска да е полезна на деца със специални потребности, да допринесе за по-лесното им и бързо приспособяване към света, в който живеят. А какъв е той за нея, за таткото-мечта, както нарича съпруга си Миро, и за удивителната АннМари, личи от отговорите й.

Йоанна, с видеото, което пусна, накара много хора да се умилят от хубостта на 10-месечната АннМари и от връзката, която споделяте двете заедно?

Не спирам да я снимам. Искам да запазя всеки един момент, колкото може  по-дълго. Tолкова бързо расте и знам, че всеки един момент е неповторим! И наистина имаме много силна връзка, тя ми се присъни малко преди да забременея и веднага разбрах, че съвсем скоро ще се роди.

Успява ли да те изненадва дъщеря ти и с какво? Явно е музикална, което май идва от твоя ген, защото освен ти, майка ти и баща ти също са музиканти. Всъщност не знам, може и в семейството на Мирослав да има певци…

АннМари е невероятно дете, което ме изненадва всеки ден. Удивително е отношението й към музиката, което показва от съвсем ранна възраст и вече категорично има интерес към пианото! Въпреки че Миро и баща ми много й свирят на китара, тя определено предпочита за собствена изява пианото, а също така обожава и да ме слуша как пея. Дори разпознава гласа ми на запис в песни или в анимационните филмчета, които озвучавам. Като й пусна нещо на запис веднага спира, каквото прави, и ме поглежда хитро с поглед, който казва – „познах теееее”!

Какво лято предстои за теб, Мирослав и момиченцето ви – с нея ли ще се съобразите, ще пътувате ли и къде или…?

Очаква ни вълнуващо лято, с много семейни пътувания или поне така сме го планирали. През изминалите две години основно пътуваше Миро, като водещ на туристическо предаване и след всяко пътуване си обещавахме, че ще отидем заедно следващия път. И така решихме това лято да пътуваме тримата с детето и да снимаме. И по този начин дадохме началото и на нашия семеен влог. Искаме и да покажем подходящи места за семейства с деца, всички интересно на дадено място, възможности за приключения и въобще онова, което заслужава да се види в дадения град и околностите. Разбира се, ще стигнем и до морето, което АннМари ще види за първи път.

В каква посока се промени животът ти, след като стана майка?

Е, сега вече животът ми стана хубав! Много съм щастлива, че съм майка, защото за мен децата са мисията на живота. Всичко, което може да постигнеш, остава за тях. Все пак учените твърдят, че уменията и постиженията се предават генетично на поколенията след теб.

Мирослав, бабите помагат ли в ангажиментите с детето?

Да, Миро много ми помага. С него се редуваме, така че всеки да може да си върши работата, а когато и двамата сме заети едновременно, тогава разчитаме на помощта на родителите ни.

Как припозна Мирослав за своя мъж, с когото всъщност се знаете отдавна – разкажи историята ви? Май е вярна приказката за любовта, която винаги е близо до нас, но не я виждаме? Имате ли брак?

Тази приказка наистина се оказва вярна в нашия случай. Ние се познаваме от близо 15 години и преди това никога не сме гледали един на друг по този начин. Просто един ден си казахме: „Здравей” и чудото се случи! От този момент вече знаех, че той е мъжът ми. И е така. Живеем в пълна хармония, нямаме още официален брак, но и това предстои някой ден.

По-удачно ли е да станеш майка след 30 години, може би вече си по-отговорна?

Хубаво е да станеш майка, тогава когато си напълно готова за това. Все пак отговаряш за изграждането на нова личност, а за да създадеш такава ти самата трябва вече да си достатъчно узряла. Но според мен е по-добре да не се чака много след 30-те.

Ако трябва да опишеш интимния си свят дотук, как ще го направищ – с песен, сълзи или с усмивка, или с прочувствени думи?

С усмивка...

Професионалните ти ангажименти останаха ли на по-заден план заради грижите за АннМари, въпреки че в началото на тази година излезе романтичната комедия „Връзкология”, в която изпълняваш главна роля? Освен това с Калин Вельов, който ти е екранен партньор във филма, сте изпълнители и на саундтрака.

Не бих казала. Професионалните ми ангажименти бяха чудесно планирани и подредени за цялата година, преди световната ситуация с COVID- 19 да спре изцяло сектора ни. Наложи се да пренареждаме много неща, но пък това създаде нови възможности. Акустичният ни проект с Калин е много зареждащ и ми дава много творчески импулс. Радвам се, че успяхме да го представим на премиерата на „Връзкология”, малко преди карантината.

Нови песни ли да очакват почитателите ти или нови роли в киното и телевизията?

Могат всичко да очакват. В момента с Калин Вельов и музикантите Щерион Пилидов и Даниеле Фебо работим по нови музикални идеи за нашия проект, а аз работя и по други солови проекти.

Кои са важните неща за теб и за близките ти в тези объркани времена, покрай този коронавирус, на които винаги ще държиш?

Преди всичко, близките ми да са живи и здрави. Здравето няма цена. Всичко друго ще се нареди.

 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!

Твоят резултат

Ако желаеш да участваш за награда, трябва да се регистрираш

 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
Моля, съгласи се с общите условия на играта!
Моля, съгласи се с условията по GDPR.
Благодарим, че участва! Пожелаваме ти успех!