Моделът и актриса Изабела Роселини почете рождения ден на майка си на 29.08. Това съвпадна и с 40-ата годишнина от смъртта ѝ. Изабела Роселини е дъщеря на легендарната актриса Ингрид Бергман, която е една от най-големите звезди на световното кино.

„Майка ми Ингрид Бергман беше родена днес през 1915 г. и почина на същия ден през 1982 г. Липсва ми и си мисля за нея всеки ден.“

Изабела Роселини беше един от най-популярните модели и актриси от 90-те години. Изабела и майка ѝ дори са участвали заедно във филма „Въпрос на време“ от 1976 г.

Тя има две сестри близначки от връзката на Бергман с режисьора Роберто Росалини и полусестра от първия брак на майка си. Името на най-възрастната дъщеря на Ингрид Бергман е Пиа, което е съкращение от Peter Ingrid Always (Питър Линдстрьом е първият съпруг на Ингрид).

Снимка: Getty Images

Актрисата Ингрид Бергман остана вдъхновяваща и силна до смъртта си. Тя умира от рак на гърдата, с който се бори 8 години.

Основни причините за поява на рак на гърдата и за какво да внимаваме - вижте тук. 

Малко преди да почине, Ингрид Бергман се снима в минисериала „Голда“, в който играе Голда Меир – първият министър председател на Израел. По това време болестта на Бергман е в много напреднал стадии и тя търпи ужасни болки, но въпреки това прави една от най-запомнящите се роли в живота си.