"Ако просто повтаряш това, което тълпата повтаря, има риск това да се окаже невярно в някакъв момент. Не мисля, че има нещо, което музиката трябва да бъде. Музиката може да е каквото искаш", казва Илко Биров в специално интервю за LadyZone.

От дълги години Илко Биров e познат като мултиинструменталист и композитор, но сега вече заявява още по-категорично себе си с дебютния албум "Happy".

Албумът събира чисто нови парчета с всичко добро, което Илко е успял да създаде през последните години. "Happy" изненадва с приятно инди-фолк, кънтри и блус звучене, което е по-типично за бардовете, тръгналия из прашните пътища на Америка. На първо слушане в парчетата има много душевност и интимност, а когато го чух за първи път, възкликнах: Това е българският Боб Дилън!

Повлиян ли е Илко от песните на Боб Дилън, който преди няколко години получи Нобелова награда за литература за творчеството си? Защо е кръстил дебютния си албум "Happy"? И какво е нужно на един музикант, за да бъде щастлив? 

Снимка: Евгений Милов

Отговорите идват директно от Илко Биров във видео интервюто (по-горе), но това не е всичко - заедно с Иван Алексиев (контрабас) и Константин Кучев (цигулка) изсвириха акустично две песни от "Happy" - чуйте по-долу "I'll Be" и "Kara".