Кари Веласкес е на 29-години, диагностицирана с Osteogenesis Imperfecta три дни преди да се роди. Наричат заболяването й още – чупливи кости. То е генетично и засяга подвижността и целия й външен вид. 

"Казаха ми, че съм грозна и приличам на клоун", споделя гримьорката. 

Кари започва да се занимава професионално с грим преди три години. Вдъхновява се от различни клипове,които гледа YouTube.  "Казаха ми, че съм грозна и приличам на клоун", споделя гримьорката. „Знам, че моята история ще промени мисленето на много други жени и затова не се страхувам да се покажа на света. "

В началото Кари гримира само себе си, майка си и своите сестри. Постепенно започва да си вярва, че наистина е добра и нейни клиенти стават хора от целия град. Макар да е в инвалидна количка и с деформации на крайниците, тя не позволява това да пречи на кариерата й. Подрежда си нещата така, че всичко да й е достъпно, когато започне да гримира клиент.  Семейството й я подкрепя, но винаги се намира и някой, който да я нарани. "Все още чувам заядливи коментари относно външния ми вид. Често ме наричат грозна.“

 

Кари определено демонстрира силен дух, но въпреки това има неща от ежедневието, с които се затруднява. "Най-голямото предизвикателство за мен е зависимостта ми от някой друг. Ако искам да отида някъде, винаги трябва да имам някой около мен. Обичам морето и плажа. Използвам русалката като лого за моя бизнес, защото това е едно красиво представяне на жена без крака.

 

Можеш да си хубава, без да имаш крака! 

Най-голямата амбиция на Кари е да проправи пътя за по-добро представяне на жените с увреждания в света на модата. „Не се страхувам да се показвам на света, защото знам, че съм ценна. Знам, че моята история ще промени перспективите на други хора. Но ще промени и сърцата им.“