Супермоделът Емили Ратайковски представи нагледно фотошоп манипулацията, която френското модно списание "Мадам Фигаро" е направило със снимката й за корицата. Емрата разкритикува остро ретуша, на който устните й са стеснени, а бюстът - смален.

"Бях страшно разочарована, когато видях, че устните и гърдите ми са ретуширани с фотошоп на тази корица", написа 26-годишната манекенка в Инстаграм профила си. 

"Надявам се, че модната индустрия най-накрая ще спре да задушава онова, което ни прави уникални, и ще започне да цени индивидуалното", отсича моделът, който има близо 15 млн. последователи в социалната мрежа.

"Всеки е уникално красив по свой начин. Ние всички чувстваме неувереност относно нещата, които ни правят да изглеждаме различни от типичния идеал за красота. Аз, като мнозина от нас, всеки ден се опитвам да работя над тези несигурности", допълни Емрата.

Емили Ратайковски е пуснала и двете снимки в Инстаграм - оригиналната и ретушираната с фотошоп, на които отлично се вижда, че устните и гърдите й изглеждат различно.