Мила Йовович е горда с дъщеря си и има за какво. 11-годишната Евър Андерсън е точно копие на майка си, вече са играли ролята на една и съща героиня във филм, а сега дори попадна на корицата на модно списание, за което се е снимала и Мила преди повече от 20 години.

Френското списание „Jalouse“ излиза за пръв път в САЩ и за лице на корицата е избрана младата Евър. Това решение не е случайно, тъй като именно Мила Йовович е на корицата на първия брой на списанието във Франция през 1997. Актрисата от „Заразно зло“ се похвали с дъщеря си:

„Толкова съм горда, че невероятната ми дъщеря беше сложена на корицата на първото американско издание на „Jalouse“! Това има голямо значение за мен, защото аз бях на корицата на първото издание, когато списанието започна да излиза във Франция през 90-те. Сега тя върви по моите стъпки!“

Двете си приличат толкова много, че във филма „Заразно зло: Последната глава“ Евър, тогава само на 8, беше избрана за ролята главната героиня като малка. Мила Йовович изпълняваше ролята на Алис 14 години и участва в общо 6 филма от поредицата. Създател на филмите е режисьорът Пол Уилям Скот Андерсън, който е съпруг на Мила и баща на Евър.

Снимка: Getty Images

Мила Йовович не се притеснява, че дъщеря ѝ може да стане надменна заради това, че е дете на двама известни родители: „Трябва просто да разговаряме открито. Всеки път, когато видя, че дъщеря ми се държи неуважително с хората, я викам да си поговорим. Разговаряме за всичко, което се случва по света и ѝ казвам каква късметлийка е и кое е важното в живота.“

Самата Мила Йовович, която е дъщеря на емигранти от Съветския съюз, е имала трудно детство, живяла е в бедност и е била третирана зле, заради произхода си, преди да се прочуе и да стане една от най-високоплатените актриси в света.