„България те иска“ е онлайн платформа, която предлага богат набор от видео материали, актуални обяви за работа и информация за стандарта на живот в различните региони на страната. Секция в сайта на btvnovinite.bg пък предлага интервюта с полезни съвети и различни истории на успеха, реализирани в България. Тук ви запознаваме с репортерът на bTV Новините Цвети Петрунова и нейната история

Цветелина Петрунова е родена в Благоевград, където завършва Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ с профил немски и английски език. Още в училище започва да води предаването „Тийн зона“ в Радио Благоевград към БНР. След като печели стипендия за обмен от посолството на Федерална република Германия, учи една година в гимназия в Хамбург, а в последствие записва „Политология и комуникации“ в университета в град Мюнстер. Получава пълно отличие за дипломната си работа, в която изследва частните и държавни информационни агенции в Русия по време на конфликта в Украйна през 2014.

В Мюнстер работи като водещ на новините в университетското радио, а след завършването си става част от продуцентския екип на престижния филмов фестивал „Берлинале“ и се премества да живее в Берлин.

Присъединява се към bTV като стажант през 2020 г., а месец по-късно започва работа като репортер и автор в предаването „Тази събота и неделя“. Там трупа ценен опит, разработвайки теми за рубриките „Менделсон“, „Новите българи“ , „Наследниците“ и „Гласовете на народа“. Интервюира редица немски политици и лекари, сред които създателя на ваксината на Phizer/Biontech – Угур Шахин.

През свободното си време обича да ходи на къмпинг с каравана и да практикува екстремни спортове.  

Коя е най-значимата или поучителна грешка, която сте допускали по пътя към успеха?
Първата ми жива връзка от ултрамаратон на морето. Беше пълен провал, но ми даде най-ценния урок: да не подценявам нито една тема в работата си.

Кой е най-мъдрият съвет, който сте получавали?
„Не е нужно да бъдеш навсякъде!“.

Кое свое решение определяте като най-трудно?
Когато взех два куфара, влака Кройцберг – летище Шьонефелд и се върнах от Берлин в Благоевград. Спонтанно и трудно решение, което си струваше всеки един килограм багаж над разрешеното.

Какво ново научихте в работата си тази година?
Отговорът "Няма как да стане (този репортаж)" не е вариант.

В btvnovinite.bg може да откриете още интервюта с полезни съвети, любопитни статии с видеа и различни истории на успеха тук, в България.