Днес актьорът и водещ на "Ергенът" Наум Шопов празнува своя 31-и рожден ден.

„Наум има рожден. Сигурно някои смятат че вкъщи е парти, но… Амая се тропна и заспа по средата на хола в средата на деня“ – сподели половинката на актьора Теа Минкова в 24-часово story.

„Рожденикът обаче е тук. Обичам те невероятно много! Ти си прекрасен!“ – продължава Теа, целувайки бащата на своето дете.

Снимка: instagram.com/teaminkova

Снимка: instagram.com/teaminkova

„И аз те обичам!“ – отвръща Наум, а на въпроса „На колко години ставаш?“, отговаря шеговито „На 36“.

Снимка: instagram.com/teaminkova

„Видимо на 36, но иначе на 31“ – уточнява Теа в края на видеото.

Снимка: instagram.com/teaminkova

Наум Шопов е роден на 12 юни 1993 г. в София, в актьорска фамилия. Прадядо му по бащина линия е основател на Старозагорския театър, а прабаба му е актрисата Мара Шопова. Дядо му и баба му също са известните Наум Шопов и Невена Симеонова. Родителите му също се посвещават на актьорската професия. Баща му Христо Шопов става много известен с ролята си на Пилат Понтийски в „Страстите Христови“, а майка му Мариана Станишева е актриса и кастинг директор. Леля му Лиза Шопова е актриса и театрален режисьор, а братовчед му Асен Мутафчиев също е актьор.

Въпреки всичко през 2018 г. Наум Шопов се дипломира като лекар в Медицинския факултет на Софийския университет.

Наум и Теа Минкова имат дъщеричка Амая, която е на 4 години.

През есента тя бе заедно с родителите си на остров Родос, където бе заснет трети сезон на "Ергенът".

„Тя идваше сутрин на снимките и гледаше от апаратната баща си. Беше й много интересно. В детската градина са я питали коя е победителката, но ние успяхме да опазим от нея имената на финалистките“ – разказа Теа пред bTV през февруари 2024 г., седмица преди началото на романтичното риалити.