Тази седмица си отиде една от най-впечатляващите жени в американската телевизия. Джаки Сталоун, майка на големия екшън актьор Силвестър Сталоун, почина на 98-годишна възраст.

Снимка: Getty Images

Една силна жена

Жаклин Сталоун, известна най-вече като Джаки, е родена през 1921 г. във Вашингтон. Близък приятел на семейството им е бил известният американски бодибилдър Чарлс Атлас, така че Жаклин често е посещавала неговия фитнес салон, а той я е учил да вдига тежести.

 

Джаки Става първата жена, която има собствено предаване по телевизията, посветено на фитнес и вдигане на тежести. Успехът ѝ позволява да си отвори собствен изцяло женски фитнес.

Снимка: Getty Images

През 80-те години на миналия век вече възрастната Джаки Сталоун става участничка в популярното предаване за женска борба „GLOW: Прекрасните дами на борбата“, което наскоро вдъхнови сериал по Нетфликс.

Астрология и… гадаене по задните части

Снимка: Getty Images

Най-голяма популярност Джаки Сталоун постига през 90-те години, когато започва да се занимава активно с астрология. Тя има редовни телевизионни участия, създава си платена телефонна линия, за да прави персонални хороскопи и публикува няколко книги за астрология.

След известно време в гадателския бизнес, Джаки Сталоун създава свой собствен метод за предсказване на бъдещето (макар да твърди, че е използван още в древността и тя само го съживява) – румпология. Джаки Сталоун и последователите ѝ се опитват да разгадаят съдбата на хората като гледат не ръцете им, а задните им части.

Снимка: Getty Images

Майка на Силвестър Сталоун

През 1945 г. Джаки се омъжва за Франк Сталоун. Малко след това младата жена забременява, но Франк не желае все още да има деца и настоява Джаки да направи аборт. Тя не се съгласява и така през 1946 г. се ражда Силвестър Сталоун.

Бракът на Джаки и Франк продължава до 1957 г. и след като двамата се развеждат, отношенията им остават обтегнати. През 90-те години двамата дори участват заедно в токшоуто на Хауърд Стърн и през цялото време на спират да се нападат и обиждат, като това прави епизода един от най-гледаните в историята на предаването.

Снимка: Getty Images

Техният син, Силвестър, успява да се превърне в един от най-популярните екшън актьори на всички времена, най-вече благодарение на класиките „Роки“ и „Рамбо“.