LadyZONE.bg: Какво са мечтите? Дори тези, които изглеждат непостижими?
Анита Класанова: "Ние сме живи, когато мечтаем."

LadyZONE.bg: Как да поддържаме една мечта, когато се сблъскваме с трудности?
Анита Класанова: "Разбира се с постоянство, търпение и един много фин детайл. Ние ставаме по-силни, издръжливи, когато целта ни е обвързана с хората около нас. А трудностите - те са част от решението.
Започнах да готвя здравословно за мен, моето семейство и децата ми. Не съм и предполагала или мислела: сега, сядам и измислям иновацията на века, ще смая всички и ще стана експерт за един ден. Няма такъв филм. Вътрешното чувство и готовността да споделяш уменията си и доброто, което си открил за себе си, разширяват съзнанието и вратите към успеха и щастието се отварят."

LadyZONE.bg: Защо, според вас, хората си позволяват все по-рядко да мечтаят.
Анита Класанова: "Не познавам тази статистика, но вероятно негативното мислене, липсата на подкрепа и разочарованията имат пръст в цялата работа. Още от ранна детска възраст забелязваме как на децата им се повтаря, че не могат нещо, как задължително ще паднат и са постоянно сравнявани с останалите. Сякаш е нещо неестествено да не успееш, да си по-добър в едно и не толкова добър в друго!?"

LadyZONE.bg: По какъв начин, според вас, ще повлияете на хората с участието си в TEDxMladostWomen? Как мислите, че ще ги подтикнете отново да мечтаят?
Анита Класанова: "Искрено се надявам да докосна сърцата им, да не спират да опитват и да мечтаят. Често съмненията ни спират да продължим, да излезем от зоната си на комфорт. Надявам се да подтикна хората да ДЕЙСТВАТ."