На 4.06.2020 Анджелина Джоли празнува своя рожден ден. Актрисата става на 45 години. Родена в Лос Анджелис, Калифорния, в семейството на Джон Войт и Марчелин Бертран, Анджи има смесена кръв. Дядо й от страна на майка й, е с френско-канадски корени, а баба й - с холандско-немски. Това е и причината да се твърди, че по майчина линия Анджи е потомка на френския крал Филип II, който управлявал от 1180 до 1223 година. Той превърнал Франция от феодална държава в една от най-силните в Европа.

Първият съпруг на Анджи е Били Боб Тортнън, с кого бракът й продължава само 2 години.
Снимка: Getty Images

Заради паметта на кръвта или по друга причина, Анджелина Джоли е не само една от запомнящите се актриси, но и силна жена, която просто блести с решение и отношение. Нали знаете – децата няма да послушат това, което им казеаш, те ще последват примера ти. Децата на Анджи – общо 6 на брой, от които 3 осиновени, имат страхотен пример пред себе си за свободомислие, емпатия и космополитност. Трите осиновени деца на двойката са Мадокс, Пакс и Захара, а биологичните са Шайло и близнаците Нокс и Вивиан.

"Татуировки, белези и кръв – това е, от което съм направена"

Още от съвсем малка Анджелина е доста своенравна. Докато приятелките й искат да станат балерини като пораснат, Анджи мечтае да стане... вампир. Двамата с баща си са доста близки. „Моят баща е велик актьор, но преди всичко той е велик баща“ – обича да казва тя. Още 13-годишна специфичната й красота и чар проличават – големи очи и плътни устни. Това, което я отличава и досега като визия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Може би точно заради тази естествена красота, дълго време Анджелина изобщо не е суетна и не обръща внимание на външността си. Макар да осъзнава как тя влияе на хората. „Докато не започнах да снимам роли в киното, не знаех дори кой размер сутиен нося“, споделя актрисата.


Децата и свободата

Анджелина е преди всичко жена и майка. „За разлика от много жени, на мен ми харесва да съм бременна. Харесва ми чувството, че цялото ти тяло не принадлежи на теб, а на твоето дете.“ Само човек, който е в хармония с това, може да пожелае да има много деца, част от тях осиновени. „Най-големият подарък, който съм направила на децата си – това е възможността да видят света“ Анджелина обожава да пътува и предава тази любов и на децата си. Преодоляването на граници при нея явно не важи само за географските. Свободата и зачитането на човешките права е сообено важно за Анджелина. През 2016 г. тя се разделя с Брат Пит, който е обвинен в проява на агресия срещу едно от децата. След 12 години заедно и сватба, в която Анджелина блестеше с рокля, изрисувана от децата й, една от най-сексапилните двойки в Холивуд се раздели.  

 


Двойна мастектомия и операция на яйчниците по собствен избор. Защо?

Анджелина Джоли се подлага на превантивна операция за отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби, за да се предпази от евентуално раково образувание. Тя носи лошия ген BRCA1, който остро покачва рисковете за поява и развитие на рак на гърдата и на яйчниците. Наследството е още от баба й. Майка й също умира от рак на 56 години.

Снимка: Getty Images

"Желая и други жени от рисковата група да знаят за съществуващите варианти. Въпреки че се подлагам на хормонална терапия, сега съм в стадий на менопауза. Няма да мога да имам повече деца, като очаквам също и някои физически промени. Моите доктори прогнозираха, че съществува 87% риск да се разболея от рак на гърдата и 50% за рак на яйчниците, въпреки че рискът е различен за всяка жена. Разбрах, че това е, което ме очаква и реших да бъда активна и да минимизирам риска, колкото е по силите ми. Реших да направя превантивно двойна мастектомия. Започнах с гърдите, тъй като рискът от рак на гърдата при мен е по-висок от риска за яйчниците, а и операцията е по-сложна", написа тя в отворено писмо до „New York Times”. Операцията на яйчниците не била сложна, но последиците от нея са доста сериозни. След подобна интервенция започва принудителна менопауза.

 

 

Снимка: Getty Images

„Аз няма да се снимам в киното винаги. Когато му дойде времето, ще стана обикновена баба.“ Ако това си пожелава за рождения ден - желаем и го и ние. Защото, сигурни си, Анджи ще е най-секси бабата!