Рано тази сутрин на бул. „България“ в столицата е спряна за проверка 28-годишна жена. Направен е полеви тест, който е отчел наличие на кокаин. Дамата е задържана в 6-о РУ. По информация на bTV става дума за певицата Диона. Тук събрахме най-важните факти за нея.

1. Рожденото име на Диона е Денислава Сашова.

2. Тя е родена през 1995 г. в Бяла Слатина, зодия Близнаци.

3. С музика се занимава професионално от 2016 година. Освен това тя е дипломант от Великотърновския университет, специалност “Политология”.

4. „Израснах най-вече с грижите на баба и дядо. Родителите ми заминаха за чужбина, когато бяхме малки с брат ми. Бях на 12-13 г. После баща ми се върна, за да се грижи за нас, но майка остана там. Голям пропуск и липса е това. Тя идваше в България само на рождените дни. По телефона се случваха възпитателните процеси, от които имах нужда“ – споели Диона в „Животът по действителен случай“ по bTV през март миналата година.

5. „Нямахме пари за компютър, за хубаво колело. Бях гневна на майка ми дълго време. Ако можех, бих избрала майка ми да е била тук, а не да работи в чужбина, за да имаме пари. Тези пропуски ми пречеха по-късно и в професионалния живот“ – добави певицата в същото интервю.

6. „С Галин имахме връзка, която не беше романтична, но много специална. Той ми беше като по-голям брат. Много съвети ми е давал, много ме е критикувал. Просто смесихме професионалното с личното и в един момент решихме, че трябва да си останем приятели“ – призна Диона пред Алекс Сърчаджиева.

7. „Около година и половина имах връзка с мъж, но той не беше отговорен и зрял, затова вече не е до мен. Забременях и загубих плода в края на втория месец. Той не беше до мен в този период, защото искаше да изкарва пари. Всъщност постъпи като родителите ми и много ми липсваше моралната подкрепа. Обвини ме, че не съм спряла с участията… Загубата всъщност окончателно ни раздели. Получи се всяко зло за добро, иначе щях да допусна голяма грешка. Това не беше моят човек“ – откровено сподели Диона в „Животът по действителен случай“.

8. Диона е богиня от древногръцката митология. Така се казва и един от спътниците на Сатурн.

9. В Инстаграм има впечатляващите 356 000 последователи. През декември тя публикува снимка с Галена, която озаглави Gemini (Близнаци).
„Клонинги! Готино е да си различен, не идентичен с всички останали!“ – коментира последовател, а друг добави „Диона е Галена, но от АлиЕкспрес“.

10. Клипът й „Неизживяната любов“ с участието на Софи Маринова излезе през декември и вече има над 2,5 милиона гледания.