Знаем, колко затормозяващо е всички приятели да са на плажа с коктейл в ръка, докато ние сме в града. Да си в София през лятото не чак толкова неприятно, като изключим текущите ремонти... От днес започваме да ви представяме столичните барове, където да отморите след работа или през уикенда с приятен коктейл.

Започваме с новооткрития бар “De Phazz”, чиито бармани решиха да ни представят тяхното предложение за горещия сезон – коктейла Grapefruit Mohito, който (повярвайте ни) е доста разхлаждащ и свеж на вкус!

Съставки:

6 листа мента

1/2 зелен лимон (лайм)

Кафява захар

50 мл черен ром, 7-годишен

50 мл фреш от грейпфрут

Натрошен лед

Пудра захар

Приготвяне:

Половин лайм се нарязва на кубчета, след което се намачква в чаша заедно с листата мента и кафявата захар (добавя се количество според желания вкус) – по този начин ароматите се смесват от изцедените сокове. Пълните чашата с натрошен лед до горе, след което го заливате с тъмния ром и прясно изцедения сок от грейпфрут. За украса на коктейла е подходящ стрък мента, поръсен с пудра захар. Наздраве!

 

Снимка: Евгений Милов

 

Бонус:

Всяка събота от 8 вечерта през лятото в бара ще се провеждат „Shisha Nights”, като за всеки посетител ще има welcome drink, а за всяка компания над пет души – безплатно наргиле. Събитията започват първоначално в лятната градина на заведението, като след това се пренасят вътре под приятните звуци на DJ MG.

 

Бар “De Phazz”:

Адрес: София, пл. Райко Даскалов 3

Резервация: 0885915515

Сайт: bardephazz.bg