Носителят на „Оскар“ Куба Гудинг Джуниър е поредният холивудски актьор, който ще се изправи пред съда по обвинение в сексуален тормоз. Актьорът е обвинен, че е опипал жена в заведение, без нейното съгласие. И докато Куба Гудинг очаква съдът да разгледа доказателствата и да се произнесе, втора жена отправи обвинения срещу актьора, че е мушнал пръст в дупето ѝ преди години, когато още е била непълнолетна.

Ако не сте запознати с двата случая, нека ви ги представим накратко

Първото обвинение

Според неназована жена 29-годишна жена, докато са били в клуб в Манхатън, актьорът се е пресегна, сграбчил е гърдата ѝ и я е стиснал.

Според защитата на Куба Гудинг, дори да е имало някакъв контакт, той е бил абсолютно неволен и в никакъв случай не е имало стискане. Тази версия се потвърждава от двама свидетели, единият от които е приятелката на актьора. Тя е седяла между Куба и жената, която твърди, че е била сексуално тормозена.

От клуба предоставиха видеозапис на инцидента, но качеството е твърде лошо, за да се разбере какво точно се случва.

Адвокатите на актьора опитаха да предотвратят изобщо да се стига до дело, но мотивите им не бяха приети и първото дело срещу звездата от „Мъже на честта“ ще се състои на 3 септември.

Второто обвинение

И докато разследването по първия случай все още течеше, се появи и втора жена, която твърди, че е била сексуално тормозена от актьора.

Снимка: Getty Images

Блогърката и комедиантка Клаудия Ошри разказва как преди около 7 години, когато е била едва на 16, е била докосната без позволение от актьора. Клаудия е била в нощно заведение с приятелки и докато е седяла на стола си е усетила как някой мушва с пръст в панталона ѝ.

„Обърнах се и видях Куба Гудинг Джуниър, който се смееше като луд, разказа Клаудия пред телевизионната програма Entertainment Tonight. Бях ужасена. Никой не ме беше докосвал без мое съгласие до този момент. Като се обърнах не очаквах да видя знаменитост, а поредната нюйоркска отрепка.”

Младата жена не е подала оплакване в полицията тогава, защото се е притеснявала от това, че е непълнолетна, а се намира в нощно заведение с фалшива лична карта.

Клаудия признава, че това не е първият път, в който разказва историята. Комедиантката често използва случая за основа на шегите си.

Куба Гудинг Джуниър отрича някога да е срещал блогърката, както и да е правил на някоя жена това, което тя описва.

Актьорът има и други подобни провинения. През 2017 предизвика малък скандал, след като повдигна полата на колежката си Сара Полсън.

Снимка: Getty Images

Тогава актьорът се извини и каза, че гледа на актрисата, с която са приятели, като на сестра и не е имало никакъв сексуален подтекст в действията му.