Перфектният английски джентълмен Колин Фърт скоро ще бъде свободен, а това е добра новина за многобройните му почитателки. След като от няколко години бракът им не вървеше толкова добре, актьорът от "Kingsman" и съпругата му обявиха официално, че се развеждат.

Снимка: Getty Images

Колин Фърт и италианката Ливия Джуджоли са женени от 1997 година и имат две деца. Преди години, за да покаже неодобрението си към идеята за Брекзит и рискът, който излизането на Великобритания от Европейският съюз представлява за небританските граждани, Фърт кандидатства за италианско гражданство, за да има същият паспорт и да се постави в същите условия като съпругата и децата си. Както самият той казва обаче, никой никога не може да се усъмни, че той не е истински британец - достатъчно е само да го чуем как говори.

Снимка: Getty Images

Още по това време бракът на Фърт е страдал и със съпругата му са били решени да се разделят. Ливия известно време дори е живяла с друг мъж, но след това се е върнала в дома си.

Снимка: Getty Images

Колин Фърт е един от най-обичаните британски актьори и има награда "Оскар" за участието си в "Речта на краля", в който играе заекващия монарх Едуарт VIII. Освен заради ролята на Колин Фърт, филмът спечели още три награди "Оскар", включително за най-добър филм на 2010 година.