Единственият български фестивал за бодиарт изкуството ще се проведе за 14-и пореден път в софийската зала "Универсиада". На 15 и 16 юни почитателите на тауировките ще могат да се срещнат на живо с български и чуждестранни артисти и техните произведения. Организаторите са подготвили една изненада на предстоящия фестивал – откриване на Музей на татуировките.

Мона Гочев
Снимка: иnstagram.com/monagocheff/

Татусите са много популярни и кожата на все повече хора е обрисувана с различни форми и картини. Бодиарт рисунките се превърнаха в незаменим аксесоар, който все повече предпочитаме. А причината може би се крие в посланието, което всеки влага в тях. Кои звезди превърнаха татусите си в аксесоар за собствения си стил можете да видите в галерята.

Това изкуство датира още от Древността, но хората знаем твърде малко за историята му. Древните култури са отдавали голямо значение на татусите. Музеят на татуировките ще има точно тази цел - да ни запознае с произхода и еволюцията на популярното изкуство.

Фестивалът ще зарадва посетителите си с щандове за татуконсумативи и медицинска козметика за кожата по време и след завършване на татуировката. В списъка на специалните гости влиза и шеф Петър Михалчев, който освен майстор на сушито е и почитател на татусите.

Водещ на целият фестивал ще бъде актьорът Станислав Яневски, който е известен с ролята си на Крум от един от филмите на Хари Потър.

Посетителите ще могат също и да се насладят на музика с Илян Ружин от "Фалшименто", Джулиета "Интергалактика и други". Брейк танци и акробатични изпълнения също ще бъдат част от програмата на тазгодишното издание на фестивала.

Хена артистът Маноела Игнатова също ще покаже една друга страна на бодиарт изкуството. Най-интересната част за много ще бъде art fusion сесията, която ще се проведе между татуиста Емил Сепаревски и Събин Бойкинов, а по-късно ще се включи и Мирослав Петров.

Посетителите могат да купят билети онлайн на цена от 8 лв. (еднодневен) и 12 лв. (двудневен). Ако татуартисти искат да станат част от фестивала, могат да кандидатстват до 13 юни.