Имаме лоши новини за всички, които бързат да публикуват красива снимка от лятната си дестинация – да, докато все още сте на плажа, не е най-доброто време за споделяне в социалните мрежи. Всъщност лошите новини са две – споделяйки фотоси с море, плаж, жарко слънце и безгрижни усмивки не само дразните своите приятели, но и самото действие е опасно.

Според проучване, направено от лондонска застрахователна компания, в което участвали 2000 души, цели 73% „намират за досадно, когато виждат снимките от ваканцията на други хора“. Разбира се, това, че някакви си 1095 души от общия ви списък от 1500 приятели във фейсбук ще се разстроят, само защото вие си печете дупето, а те – не, не може да ви накара да спрете.


По време на лятната ви почивка обаче, домът остава незащитен и вещите в него са изложени на сериозен риск. С публикуването на снимки, всъщност улеснявате крадците, които могат да влязат и да тършуват напълно необезпокоявани.

Снимка: istockphoto.com

Затова най-доброто време за споделяте на снимки от пътуване или отпуска, е когато се приберете вкъщи. Тогава можете на спокойствие да разгледате и селектирате най-красивите фотоси. А, ако не можете да изчакате, то поне се уверете, че шервате чудесните си моменти с определен близък кръг от хора – роднини и приятели.