Таблоидите на запад могат да са безпощадни към звездите, особено към тези, които тепърва изгряват. Наградената с „Оскар“ Кейт Уинслет сподели, че е имала много трудни моменти през 90-те години, когато е станала известна.

Снимка: Getty Images

„Когато бях в 20-те си години, хората постоянно говореха за теглото ми“, сподели тя в интервю за „Гардиън“. „Постоянно ми се обаждаха, за да коментирам здравословното си състояние. Така ми излезе името, че съм нагла. Не, просто се защитавах."

Кейт Уинслет започва успешната си кариера в началото на 90-те години. През 1995 г. излиза филмът „Разум и чувства“, който ѝ носи първата номинация за „Оскар“, а две години по-късно излиза кинокласиката „Титаник“, който я прави една от най-популярните актриси в света.

Снимка: Getty Images

Въпреки огромната си популярност, актрисата признава, че често пъти се е страхувала да споделя какво мисли и как се чувства, тъй като жените в Холивуд са чувствали, че имат по-малко права от мъжете. Тя е щастлива, че днес актрисите имат възможност да говорят от свое име и да се опълчат на несправедливостите във филмовата индустрия.

Като една от най-успешните актриси, Кейт Уинслет вече може да погледне назад и да оцени нелепостта на ситуацията. Но въпреки това се изненадва колко жестоки могат да са медиите. Тя сподели, че е намерила статии за себе си от 90-те години и ги е прочела отново.

Снимка: Getty Images

„Направо е смешно колко критични и жестоки бяха журналистите към мен. По това време все още се опитвах да разбера коя съм. А те коментираха размера ми, правеха предположения колко тежа и дори отпечатваха предполагаемата диета, на която съм. Бяха много критични и ми беше трудно да чета. Но въпреки това се почувствах зарадвана, защото нещата са се променили към по-добро.“

Снимка: Getty Images

Тази година ще можем да гледаме Кейт Уинслет, която в момента е на 45 години, в сериала „Мер от Ийсттаун“ (Mare of Easttown).