Кейт Мос се сприятелила с Фройд през 2002г., след като го посочила като човека, с когото най-много искала да се запознае. Тогава той й споделил, че докато бил част от Търговския флот по време на Втората световна война, често рисувал татиуровки на моряците.

Затова направил два малки гълъба върху тялото на Мос -  точно в основата на гръбначния й стълб и тя е убедена, че днес, когато Фройд вече не е между живите (почина през юли 2011г. на 88г.), това прозиведение би струвало наистина много пари.

Снимка: Twitter
Всъщност това не е единственото, за което Кейт вдъхновява артиста - след вечерята им, той започва да рисува голата и по онова време - бременна моделка. Фройд рисувал Кейт в продължение на 9 месеца, а Кейт позирала от 19:00 вечерта до 2:00 сутринта седем дни в седмицата, за да може художникът да изпипа творбата си.  По-късно тя е продадена на колекционер за сумата от 3,9 милиона паунда.

Снимка: Twitter

Междувременно Кейт издаде и книга, в която са включени някои от най-интересните й фотосесии и корици, а също може да се види и снимка на картината на Фройд.

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter