В понеделник (22 юли) в късния следобед (16:24ч.) най-сетне се случи дългоочакваната поява на най-новия член на британското кралско семейство. По-рано в същия ден Кейт Мидълтън влезе в болницата - Сейнт Мери в Падингтън. Съпругът й е бил неотлъчно до нея по време на раждането.

Насъбралата се пред болницата тълпа звучно аплодира новината, анонсирана около 20:00 ч. и според традицията с кралски документ, а принц Чарлс официално сподели радостта си от факта, че за първи път е станал дядо - "Това е уникален момент в живота на всеки човек, както невероятно много хора ми казаха през последните месеци. Затова съм изключително горд и много щастлив от факта, че станах дядо за първи път. Нямаме търпение в най-близко бъдеще да видим бебето."

Документът, с който официално се обявява появата на принца, Снимка: Splash/Guliver Photos

Малкото момченце е първата мъжка рожба в кралската фамилия с право да седне на трона от 30 години насам. Преди него са принц Чарлс - роден през 1948г., а след това баща му - Уилям, който се роди през 1982г. Името на бебето още не е обявено, но е ясно, че тежи цели 3 кг. и 800 гр.

Последната снимка, направена на принцеса Кейт преди раждането, Снимка: Splash/Guliver Photos

Честито!