Кеймбриджската херцогиня Катрин Мидълтън, съпруга на принц Уилям, е бременна в шестата седмица. Това съобщи американското светско сп. "Ин тъч" (In Touch), позовавайки се на информиран източник от обкръжението на Уилям и Кейт.

В Бъкингамския дворец вече гласят три от стаите за детски. Самият Уилям искал момиче, за желанията на Кейт не се говори, но се споменава, че двамата вече съставили списък с имена на бъдещото дете. Ако е момче, ще се казва Едуард, Филип или Майкъл, ако е момиче Алиса или Роуз, твърди източникът, цитиран от БГНЕС. Официален представител на Бъкингамския дворец отказа да коментира слуховете за бремеността на Кейт, които се ширят из британските медии.

За пръв път информация за бремеността на 29-годишната Кейт се появи миналия месец. Британските медии забелязаха, че на светско събитие тя е отказала фъстъчена торта, защото фъстъчената мазнина може да предизвика алергия и съответно не се препоръчва на бременните жени.

Миналия месец Общността на нациите (бившата Британска общност или бившите британски колонии) промени закона да наследяване на престола. По предложение на премиера Дейвид Камерън сега вече дъщерите на действащите монарси ще имат равни права със синовете в претенциите за престола.