Алек Болдуин каза "чао" на Туитър. Актьорът реши да закрие профила си в социалната мрежа, след като избухна скандал, свързан с испанските корени на съпругата му.

Припомняме, че журналистката Трейси Мориси направи разследване, което доказа, че Хилария Болдуин не е родена в Испания, както е твърдяла през целия си живот, както и че името й не е Хилария. Напрежението и множеството коментари, които се породиха след това, явно не повлияха добре на актьора. 

"Туитър е като парти, на което всички крещят. Довиждане засега" - написа в последния си пост Алек Болдуин. 

Какъв всъщност беше проблемът?

В направеното разследване Трейси Мориси прилага доказателства, че Хилария е американка, родена в Бостън, в щата Масачузетс. Според некролога на дядо ѝ цялото ѝ семейство е живяло на американския континент още преди Революцията. Дядото бил силно привлечен от културата на Южна Америка и затова говорил много добре испански. Вероятно по тази причина Хилария и родителите ѝ също имат отлични познания по този език. Семейството ѝ се е преместило в Испания едва след раждането ѝ.

Истинското име на съпругата на актьора било Хилари. Тя използва Хилария, тъй като всички в семейството й я наричали така. 

На обвиненията майката на 5 деца отговори по следния начин:

"Това е нещо, което приемам много сериозно и за тези, които искат - ще повторя историята си, както съм правила много пъти преди", каза Хилария във видео, споделено в профила й в Инстаграм. "Роден съм в Бостън и израснах със семейството си между Масачузетс и Испания. Родителите ми, моят брат и сестра живеят в Испания, а аз избрах да живея тук, в САЩ."

Алек Балдуин защити съпругата си в създалата се напрегната ситуация.

Той сподели дълъг видеоклип и определи обвиненията, че тя се опитва да си присвои испанска култура, като "нелепи". Според него няма нужда да се дълбае в тази история, защото от това не печели никой.

Коментарите, които последваха след като обяви напускането си в Туитър, бяха доста интересни:

"Това не е летище, че да обявяваш кога излиташ или кацаш" - написа един от последователите му. 

"Ние ще сме тук, когато решиш да се върнеш" - отбеляза друг. 

Не за първи път кинозвездата си взема почивка от Туитър.

Всъщност актьорът е правил това няколко пъти, включително през 2017 г., след обвинения, че е упражнил сексуален тормоз и нападение в началото на #MeToo движението.