Тя е красива, успешна и световноизвестна. През последните няколко години Кара Делевин се превърна в звезда. Любимка на младите момичета, модел за по-големите от нас. Тази седмица тя привлича вниманието ни повече от всякога. Не, не става въпрос за поредната й серия забавни снимки в Instagram.

След като официално обяви, че се оттегля от модния подиум, Кара отвори и кутията на пандора, разкривайки шокиращи факти за модната индустрия.

Следват грозни истини за света, известен със своите красота и блясък.  

"Аз не се занимавам повече с мода” - категорична е Кара. - "Манекенството просто ме накара да се почувствам леко [умствено] куха след известно време. Вече не виждам възможност за развитие, като и човешко. С времето се състарих, та аз съм на 23 години. Млада съм".

Делевин не се бои да разкрие презрението си към модната индустрия. Работата като модел е била толкова натоварваща, че младата Кара заболява от псориазис, който не си струва страдания, независимо от високите хонорари - 6500 британски паунда/ден.

Но това сякаш е най-малкия проблем. В интервю за сп. TIME, Кара изтъква нещо друго - нещо много по-смущаващо от стреса - СЕКСУАЛНИЯТ ТОРМОЗ. 

"Аз си падам малко феминистка и [работата в модния свят] ме кара да се чувствам зле" - казва тя. - Ужасно е и е отвратително (в разговора тук става дума за младите момичета в бранша). Влизате в модата, когато наистина сте много малки и все пак, можете да бъдете подложени на... не много приятни неща".

"Мисля, че това [сексуалният тормоз] го има във всяка една индустрия", продължава тя. "Не мисля, че важи само за манекенството, макар че смятам, че е най-лошо именно там. Има мъже фотографи, които са в бранша само заради момичетата".

С тези си изказвания, Кара се издига в нашите очи. Тя е осъзната млада дама, която след близо осем години в модната индустрия постъпи по най-правилния и честен начин за самата нея. В съзнанията ни тя винаги ще бъде музата на Карл Лагерфелд и онази ведра млада дама, която независимо от трудности винаги изглежда щастлива. 

Междувременно ни предстои да проследим развитието на нейната кинематографска кариера. Следва продължение.