Кание Уест намери нова причина за недоволство от връзката на бившата му съпруга Ким Кардашиян с американския комик Пийт Дейвидсън. Според Кание той може да я пристрасти към наркотиците. Рапърът е установил, че Пийт редовно се лекува от наркозависимост и това може да се отрази зле на любимата му.

"Много се притеснявам, че Скит (унизителен прякор, който Уест даде на Дейвидсън) ще пристрасти майката на децата ми към наркотиците. Той ходи на рехабилитация на всеки два месеца", пише Кание в Инстаграм.

В социалната мрежа той твърди, че Пийт Дейвидсън се е пошегувал за секс с непълнолетни в една от речите си. Затова Кание не иска комикът да се доближава до децата му и възнамерява да забрани това по съдебен път: "Това е друга причина, поради която трябва да стои далеч от децата ми".

По-рано Кание Уест беше блокиран в Инстаграм за един ден заради обидна публикация срещу водещия на The Daily Show Тревър Ноа, който спомена развода на Уест и Кардашиян в програмата си и каза, че Ким трябва да съжалява.

Борбата на Ким Кардашиян и Кание Уест за попечителство над деца започна след раздялата им, която Ким официално обяви в края на февруари миналата година, пише още БГНЕС. Ситуацията ескалира, когато риалити звездата започна да излиза с Пийт Дейвидсън. Кание Уест неведнъж заплашваше комика и дори го "зарови" в един от клиповете си.

Освен това Кание обвини Ким Кардашиян в лошо родителство, след като тя позволи на по-голямата им дъщеря Норт да води блог в Тик Ток. В един от видеоклиповете 8-годишната Норт пее за това, че е влюбена в емо момиче.