Вчера Ким Кардашиян навърши 39 години и както може да се очаква, беше засипана с подаръци за стотици хиляди от известното си семейство. Най-скъпият подарък обаче е нещо, което риалити звездата и обучаващата се адвокатка няма да може да прибере в гардероба си – дарение, направено от нейно име от съпруга ѝ Кание Уест.

Огромното дарение е разделено между няколко инициативи, но всички те са свързани с борбата, която Ким води от няколко години – освобождаване на затворници, чиито присъди са твърде тежки и които са се поправили зад решетките. Целта на Ким е да се намали пренаселеността на затворите и освободените хора по-лесно да могат да станат част от обществото, за да не се превръщат в рецидивисти.

В момента Ким Кардашиян учи право и ако успее да вземе изпитите си през 2022 има гарантирано място в правната фирма на адвоката Робърт Шапиро, популярен покрай процеса срещу футболиста О Джей Симпсън. Шапиро е приятел на бащата на Ким.

Инициативите на Кардашиян вече се увенчаха с няколко успеха, сред които е освобождаването на 63-годишна жена, осъдена за притежание на наркотици. Преди няколко месеца Ким беше в Белия дом, за да разговаря с президента Доналд Тръмп, който заяви подкрепата си.

Снимка: Getty Images

Благотворителният импулс на Кание може би е свързан с голямата промяна, която се случва в живота му в последно време. Рапърът е решил да посвети музиката на си възхвалата на Бог и след няколко дни ще излезе новият му албум, озаглавен „Jesus Is King“ (Иисус е крал). Като част от представянето на албума в някои IMAX кина ще бъде пуснат късометражен филм със същото заглавие.