Няма срамна работа, нали така? Но някои от най-известните хора в Холивуд не са особено горди с начините, по които са изкарвали парите в младостта си. И тук не говорим за професии като сервитьори (каквито са били Меган Фокс, Лейди Гага, Джуалиан Мур, Гуинет Полтроу и други), нито за работа в заведения за бързо хранене (като Джеймс Франко, Андрю Гарфийлд и Мадона).

Подбрали сме 11 от най-странните професии на звездите:

Крис Хемсуърт е чистел помпи за кърма

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Знаете ли изобщо, че такава професия съществува? Това е първата работа на актьора, прочул се с ролята на Тор във вселената на Marvel. Младият мъж, който днес притежава 90 милиона долара, някога се е издържал, като е работил в аптека, в която са се отдавали помпички за кърма под наем. Неговата работа е била, с помощта на препарат и четка за зъби, да изчисти засъхналото мляко от машинките и да постегне моторите им, ако има нужда.

Брад Пит се е обличал като пиле

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Първата роля на холивудската звезда с 300 милиона долара в банковата сметка, е била на пиле, като реклама за верига ресторанти за бързо хранене. Пит е бил изцяло облечен в пилешки костюм и е махал на минаващите покрай него коли, за да привлече шофьорите в крайпътния ресторант.

Когато актьорът се прочул след ролята си в „Интервю с вампир“, от американско-мексиканската верига El Pollo Loco обявили, че Брад Пит ще получи сериозно намаление, ако реши да яде при тях. Нямаме информация актьорът някога да се е възползвал от предложението.

Кристофър Уокън е укротявал лъвове

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Холивудският актьор, който изпълни главната роля в екранизацията по „Мъртвата зона“ на Стивън Кинг и в класиката „Ловецът на елени“, е работил много неща през живота си, особено когато е бил млад. Най-интересното му занимание без съмнение е на 16-годишна възраст, когато е станал част от циркова трупа и е укротявал лъвове. Макар работата да звучи доста опасна, единственият лъв, с който Уокън е оставал сам на сцената, е била възрастна лъвица, наречена Шеба, която е била много добре дресирана: „Беше много мила, спомня си Уокън в интервю за списание Vanity Fair. - Като куче всъщност. Аз само размахвах камшика и тя сядаше, търкаляше се и прескачаше неща.“

Дани де Вито и Упи Голдбърг са подстригвали трупове

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Ниският актьор се прочу с ролята си на Пингвина в „Батман“ от 1989 г., а сега участва в най-щурата комедия по телевизията – „Слънчева Филаделфия“. Но преди да се насочи към актьорската кариера, мечтата му е била са стане фризьор. И първите му клиенти са били… мъртви. Дани де Вито е работил известно време в погребална агенция, където е подстригвал труповете, за да изглеждат добре в деня на погребението си. Тази част от живота му звучи като нещо, създадено от сценаристите на „Слънчева Филаделфия“ и актьорът се забавлява, докато разказва: „Всичките ми „клиенти“ бяха жени. И явно съм се справял добре, защото никоя не се оплака.“

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty

Друга голяма звезда, която е работила подобна мрачна работа като Де Вито, е Упи Голдбърд. Носителката на „Оскар“, два Златни глобуса и БАФТА, е лицензиран козметик, а първата ѝ работа е била в погребално бюро.
Актрисата разказва, че още на първия ден ѝ се е случило нещо зловещо – един от мъртъвците е станал и я е изплашил до такава степен, че при опита си да избяга се е блъснала във вратата и е изгубила съзнание за няколко секунди. В крайна сметка „трупът“ се оказал шефът ѝ, който просто искал да се пошегува. Въпреки това Упи продължила да работи там.

Джим Кери е бил чистач

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Един от най-гениалните комедийни актьори на всички времена днес разполага с богатство от 150 милиона, но животът му не винаги е бил толкова хубав. На 15-годишна възраст на Кери му се наложило да започне първата си работа, за да помага на семейството си, след като баща му бил съкратен. Младото момче, което по-късно разсмя целия свят с ролите си в „Маската“, „Ейс Вентура“ и „От глупав по-глупав“, станало чистач във фабрика за гуми. Джим работел пълни 8-часови смени след училище.

Продължава >>