Виждали ли сте Меган Маркъл в нейния пълен блясък – цъфтяща от щастие и в пъстро настроение? Ако тези определения ви звучат прекалено далечно, ето ви една Меган Маркъл, която буквално цъфти и е изпъстрена – цветето, което беше наречено на херцогинята на Съсекс. Представяме ви clematis Meghan в цялата му прелест.

Снимка: RHS Plants

Освен че е повече от красиво със своите наситени пурпурни цветове, то цъфти два пъти в годината. Интересен е фактът, че видът е избран така че един от цъфтежите да съвпадне с важна дата от историята на семейството на Хари и Меган, а именно сватбата им, която се състоя през май 2018 година. Сlematis Meghan цъфти през късна пролет и ранно лято – точно навреме и за дългоочакваната поява на техния първи наследник. Другият цъфтеж се случва през есента.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Цветето може да бъде закупено от сайта на Кралското градинарско дружество, а цената му е 17.99 паунда.

Разбира се, Меган не е първата кралска особа, която дава името си на цвете. На третото дете на Кейт Мидълтън и принц Уилям също е кръстено цвете  - clematis Prince Louis.

Покойната принцеса Даяна също е увековечена с розовата clematis Princess Diana, както и самата кралица Елизабет, която е дала името си на красива роза.