Белезите по човешката кожа са с различен произход и съответно изглеждат по различен начин – от тънички резки до релефни образувания. Най-честите белези са от изгаряне, от рани при физически контакт и коремни операции. Има доста разновидности на кремове, мехлеми и други медицински продукти, които могат да се използват за заличаване на белези. Трябва да съобразите какво ще приложите спрямо произхода и дълбочината на белега. Може да избирате от крем "Витасан", ампули Lierac, геловете "Дерматикс", "Контратубекс", лепенки CICA-CARE, инжекции "Кеналог",  и др.

Ако нищо от тези варианти не помогне, имате и друг избор, който е доста радикален – татуировка. Бразилската художничка Флавия Карвахо внася щастие в живота на много жени, които са с понижено самочувствие, заради трайни белези. Тя събира много от моделиte татуировки, с които е успяла да прикрие некрасивата кожа по тялото, в едно и нарича този арт проект A Pele da Flor. Така стари наранявания се превръщат в цветя, шевовете - във фигури, а следите от острия скалпел - в царствени осанки на лъвове.

Флавия прави безплатни татуировки на жените, решили да поверят тази болезнена част от тялото и душата си в нейните ръце. Решението да прави тези промени идва от разказа на нейна клиентка, която й споделя как една вечер непознат мъж я е наръгал с нож в местна дискотека. Флавия решава да предостави услугите си на татуист безплатно за жени, които са пострадали при домашно насилие, битови инциденти или са преживели животоспасяващи операции.