За да (пре)откриете своята увереност и разгърнете силата си е добре да: 

#Носите ярки цветове
Притеснителните и затворени хора залагат на тъмните и неутрални цветове. Ако искате да преборите своята неувереност предизвикайте себе си, като започнете да носите светли и отличаващите се цветове, с които хората около вас ще ви забелязват. Постепенно ще свикнете с погледите, които привличате и, след време, увереността ще се зароди във вас.

#Движите плавно и "тежко"
Всяка стъпка е важна по пътя на личната себереализация. Когато се учим да бъдем сигурни е добре да усвоим определени правила, които ни учат да отстояваме своето и да бъдем вземани на сериозно от околните. За целта е редно да излъчваме увереност и сила – когато отивате или излизате от работа, минавате по коридора или влизате в даден офис, ходете умерено бавно. Представете си, че сте едно от момичетата на Джеймс Бонд. Никоя от тях не ходи припряно и бързо, нали?

#Не забравяте езика на тялото
Добрата стойка е един от методите, присъщи за езика на тялото, за да покажем сила и увереност. Изправете гърба, изпънете рамене и вдигнете брадичката. Светът е в краката ви, вие сте Кралица и няма сила, която да ви разклати.

В интерес на истината, добрата стойка сякаш ни зарежда с положителна енергия, която ни дава сила да продължим уверено напред.

#Използвате силата на думите
"Мога", "ще...", "цел", "успех", "знам", "аз", "със сигурност...", "искам" - всички тези изрази изтъкват вашата увереност. Независимо как се чувствате отвътре, използвайки силата на думите може да прикриете несигурността си и да преодолеете трудностите.

#Усмихвате се и да забелязвате хората около вас  
Жизнените хора са привлекателни. Ако стоите сама в ъгъла със сведена глава и поглед встрани, хората ще си помислят, че сте студена и асоциална. Усмихнете се, огледайте се около вас и ако видите познат – поздравете го с ръка.