82-годишната актриса и фитнес икона Джейн Фонда записа видео в осемдесетарски VHS стил, в което призовава американците да упражнят правото си на глас в наближаващите президентски избори.

В посланието си носителката на две награди "Оскар" включва игра на думи, тъй като „exercise“ се използва за фитнес упражнение, но и за упражняване на правото на гласуване. В игрите на думи се включва и родилата в края на август Кейти Пери.

Певицата взима присърце призива на Джейн Фонда да се „напомпим“ (т.е. подготвим) за изборите, които са на практика едно състезание (race), но с уточнението, че „тези дни за мен и за Орландо Блум напомпването е свързано с нещо по-различно“. Ето защо Кейти Пери се включва във видеото чрез кадри, на които изпомпва кърма.

Видеото на Джейн Фонда има за цел и да напомни на американците да проверят дали името им е в избирателните списъци, както и че наближава крайният срок, в който те могат да сменят секцията, в която ще гласуват.

Изборите в САЩ позволяват да се гласува предварително по пощата, така че по-нетърпеливите могат вече да го направят, а не да чакат до 3 ноември.

Вижте цялото видео, в което участват актрисата Ейми Шумър и други популярни лица от шоубизнеса.

Следете темата за американските избори в btvnovinite.bg >>