Били Айлиш и нейният брат и музикален партньор Финиъс О'Конъл са написали тематичната песен "Смъртта може да почака" към едноименния филм за Джеймс Бонд на кушетките на своя автобус за турне.

Братът на изпълнителката на хита "Bad Guy" разкри, че двамата са получи първите 20 страници от сценария на предстоящия филм от кино сагата за Агент 007, като впоследствие са изпратили демо запис, преди да получат покана да отидат в Лондон, където да запишат оркестровите аранжименти на "Смъртта може да почака" със световноизвестния композитор Ханс Цимер, както и китарите с легендарния Джони Мар от The Smiths.

"Написахме "Смъртта може да почака" в автобуса за турне. По-конкретно, на кошетките на нашия автобус за турне. Бяха ни дадени първите 20 страници от сценария на филма. Така успяхме да прочетем първите страници, което беше невероятно. Това ни даде толкова добър ориентир и представа къде ще звучи песента. По-лесно е, отколкото да се налага да напишеш песен въз основа на целия филм или на никоя конкретна част от него", споделя Финиъс в интервю за последния брой на GQ Hype.

Снимка: Getty Images

"Така ние с Били написахме песента, записахме демото, изпратихме им го и след това я завършихме в Лондон с Ханс Цимер, който направи оркестровите аранжименти, както и с Джони Мар от The Smiths на китарата. Искам да кажа – Джеймс Бонд? Ханс Цимер? Джони Мар? Беше умопомрачително!", споделя Финиъс.

Били Айлиш и Финиъс О'Конъл ще представят за първи път на живо песента "Смъртта може да почака" по време на наградите БРИТ в Лондон на 18 февруари, където участие ще вземат също Ханс Цимер и Джони Мар.