Британското издание на модната библия „Вог“ избра за корица на своя юлски брой не поредната световна звезда, а най-обикновени хора, които в момента са едни от най-важните на планетата ни – героите, които на предна линия поемат ударите в борбата с коронавируса. Три различни корици отдават почит на три британки, които не са се поколебали дали да помагат или не – това са асистентката в супермаркет Аниса Омар, машинистът на влак Наргуа Хорсфорд и акушерката Рейчъл Милър.

Кориците изпращат силното и въздействащо послание „Новата фронтова линия: Празнуваме смелостта пред несгодите.“

Главният редактор на британския „Вог“ Едуард Енинфул коментира, че взел това решение в знак на признание към онези, които рискуват живота си заради този на другите.

„Нашите герои днес са различни. Хората, на които се възхищаваме и подражаваме, са други и трябва да ги почетем.“

В своя Инстаграм Енинфул отбелязва още:

„Ако в началото на годината ми бяха казали, че юлската корица на списанието ще представя обикновена акушерка, машинист и асистент в супермаркет, нямаше да повярвам. Но докато нацията ни се бори с COVID-19, ние разчитаме на обикновените хора и на тяхната изключителна сила и доброта.“

Цели 20 страници списанието е посветило на лицата, които се борят с коронавируса в Лондон. Това са доктори, пощенски работници, медицински сестри, чистачи, епидемиолози, учители, шофьори на линейки и различни доброволци. В продължение на 10 дни те са заснемани от фотографа Джейми Хоуксуърт, който обикаля британската столица, въоръжен единствено с фотоапарат, маска и велосипед. Спазвайки дистанция, той снима смелите лица, които могат да бъдат открити именно на корицата и страниците на модната библия.