Джазмин Грейс Грималди, извънбрачната дъщеря на принцa на Монако Албер II и внучка на легендарната Грейс Кели, наскоро разкри, че от три седмици се бори със симптомите на коронавируса. В пост в Инстаграм тя споделя, че най-после е започнала да се възстановява и „да се чуства като себе си“, но все още не е напълно оздравяла.

„Благодарна съм, че съм жива и здрава в настоящия момент. Ние приемаме толкова много неща за даденост, включително здравето, телата си, които са нашите скъпоценни чудодейни храмове!“, написа 28-годишната Джазмин в пост в социалната мрежа, допълвайки какви симптоми е имала през последните седмици: главоболие, болки в ушите, умора и диария.

Дъщерята на принца на Монако, която живее в Калифорния, разкри, че тестът й за COVID-19 е положителен още на 15 юли. Това обаче не я учудило.

„Това не е беше изненадващо за мен, защото през последната седмица имах симптоми на вируса. Бях много предпазлива и се бях изолирала.“

Джазмин споделя още, че преди да се зарази била много предпазлива, излизала само за да пазарува храна, носела маска и винаги дезинфекцирала ръцете си. Надява се с личното си признание да помогне на поне един човек.

Новината за положителния тест на Джазмин идва 4 месеца, след като стана ясно, че баща й е един от първите хора със синя кръв, който се е заразил с новия вирус. Тогава в официално изявление от двореца обявиха, че монархът се намира в добро здравословно състояние и продължава да работи изолиран от апартамента си. Скоро след това пробата за COVID на принца на Монако показа отрицателен резултат и световните медии съобщиха, че той е оздравяал и се е възстановил напълно.

Снимка: Getty Images

Джазмин Грейс Грималди е малко позната на широката общественост. Тя е дъщеря на принц Албер II и американската брокерка на имоти Тамара Ротоло. Двамата се срещат по време на почивка на Лазурния бряг и от тяхната любов се ражда Джазмин. До 14-годишна възраст тя не познава баща си, след което той я признава за своя дъщеря. Към момента тя се изявява като актриса и оперна певица.