Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова изненадващо разкри, че със съпруга й Симоне са в очакване на първото си дете. Спортистката избра ефира на bTV, за да съобщи прекрасната новина. „Живот и здраве, ще бъда мама в олимпийската година“, сподели 39-годишната Ивет в предаването „120“ минути.

"Обичам нещата да бъдат мотивиращи и вдъхновяващи, затова не смятам да спирам да работя. Това бебенце вече направи няколко корици, реклами, мастър класове. То е трето поколение спринтьор, и то от мъничко спринтира", пошегува се Лалова.

Знаково и красиво е мястото, на което Ивет и Симоне разбират за бременността - олимпийския стадион в Будапеща. Двамата получават резултатите по имейл.

"Винаги съм искала да бъда майка, но бях отговорна към спорта и не съм слагала кариерата си на пауза“, сподели още най-успешната ни и красива спринтьорка.

Тя не пожела да разкрие пола на очакваното бебе, но допълни, че „Италия няма как да не се намеси при избора на име, но ние сме интернационално семейство, пътуваме много и за мен е важно детето да има име, което разбират навсякъде и да произнасят лесно."

Ето и още спортистки, които очакват с нетърпение да станат майки през 2024 г.

В очакване на рожба е и Радина Филипова, която в продължение на 7 години бе част от националния ни отбор по художествена гимнастика. В началото на септември тя обяви щастливата новина и показа бременно коремче. А само дни преди това тя се омъжи.

„След голямата еуфория, първите 3 месеца прекарах главно в леглото, изчетох цялата поредица на Хари Потър. Велико! Поради честото гадене не можех да готвя, нито да се храня нормално. Най-елементарните ежедневни задачи ми бяха непосилни“, това сподели гимнастичката за първите месеци от бременността си.

Родената във Варна шампионка казва още, че този период отминава бързо, след което тя започва да пътува, да тренира и продължава да чете.

В момента тя споделя много видеа в Инстаграм профила си, свързани с тренировките по време на бременност и здравословното хранене.

Истинско спортно бебе чакат и гимнастичката ни Мадлен Радуканова, една от златните ни олимпийски медалистки от Токио 2020 г., и приятелят й Божидар Темелков, който е световен шампион по самбо. През юли месец двамата разкриха пола на очакваното бебе – момиче.


„До скоро мислех, че спечелването на олимпийското злато в Токио е най-голямата ми награда и постижение в живота. Мислех, че миналата година е годината на благодарността.
Докато не разбрах, че през следващата ще се появи нашето златно момиче, диамантът, който очакваме с нетърпение“, написа Радуканова наскоро в Инстаграм, показвайки наедряло коремче. А по големината му съдим, че бебето в корема на Мадлен може и да не дочака новата година, за да се появи.

Още една олимпийска шампионка очаква своята рожба през 2024 година. Това е тенисистката Белинда Бенчич. 26-годишната швейцарска състезателка и партньорът й Мартин Хромкович, бивш професионален футболист, който е и нейн кондиционен треньор, обявиха новината в профилите си в Инстаграм.

"Очакваме нашето малко чудо скоро! Нямаме търпение да те срещнем", написа Бенчич.

По време на Олимпийските игри в Токио през 2021 година, швейцарската тенисистка спечели злато на сингъл и сребро на двойки за родината си в тандем с Виктория Голубич.