Ивана Тръмп, бившата съпруга на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е починала. Трагичната новина официално е повтърдил сина й.  

Тя е майка на Иванка, Ерик и Дон-младши. Ивана Тръмп е починала на 73 години.

Ивана Тръмп е била открита на стълбището в дома си в Манхатън, от полицаи, пише "Ню Йорк Пост" Властите смятат, че е получила сърдечен удар, но официалната причина за смъртта й все още не е известна, посочва още изданието.  

"Майка ни беше невероятна жена - сила в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красавица, грижовна майка и приятелка. Ивана Тръмп беше боец. Тя избяга от комунизма и прегърна тази страна. Тя научи децата си на смелост и твърдост, състрадание и решителност. Ще липсва на децата с и на десетте си внуци" - това написа в Инстаграма си нейния син. 

Той сподели и снимки от детството си, на която всички са много млади и усмихнати - майка и дъщеря са с червени рокли, а синовете носят червени вратовръзки. 

"Сърцето ми е разбито заради смъртта на майка ми. Мама беше брилянтна, чаровна, страстна и много забавна. Тя демонстрираше сила, упоритост и решителност във всяко свое действие. Живееше пълноценно живота си - никога не пропускаше възможността да се смее и да танцува" - с този трогателен пост Иванка Тръмп сподели емоциите си за загубата. 

Двете са били изключително близки. "Ще ми липсва завинаги и винаги ще пазим спомена за нея жив в сърцата ни" - завършва поста си тя. 

Новината пристига при Иванка, докато е на почивка в Мароко със съпруга си.

"С дълбока тъга съобщавам на всички, които я обичаха, а те са много, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк", написа Доналд Тръмп в социалната платформа „Трут соушъл“.

КОЯ Е ИВАНА ТРЪМП?

През 1977 Донал Тръмп се жени за чехкинята Ивана Зелничкова, която ражда синовете му Доналд Младши и Ерик, както и дъщеря му Иванка.

Двамата се разделят, след което той има още 3 брака. 

Ивана Тръмп издаде книга, в която разкрива интересни подробности за трите им деца, както и тайни около техния семеен живот. Книгата е фокусирана около родителските години на Ивана и начина, по който е отгледала и възпитала децата си Иванка, Дон и Ерик. По-късно и тримата се вляха в бизнес империята на Доналд Тръмп.

Ивана е родена в бивша Чехословакия.

Гради кариера на моделка, когато срещата Доналд Тръмп.

Двамата се запознават в Ню Йорк през 1977 г. Същата година се жени за влиятелния американски бизнесмен, а бракът им продължава до 1992 г.