На бляскава церемония списание GRAZIA отличи най-успешните дами за 2013 г.

Превърнала се в символ на класа и престиж, церемонията “Жена на годината“ за осма поредна година събра на едно място жените, които не спират да ни вдъхновяват с постиженията си, и, разбира се, мъжете, които са най-важната упора за успехите им.

Представители на бизнеса, медиите, шоубизнеса, модата и спорта изпълниха изисканото пространство на Ивен Център, за да станат част от вълнуващото събитие, по време на което 12 от общо 60 жени, номинирани в различните категории, получиха от сцената своите статуетки заедно със заслужените аплодисменти на публиката.

По традиция събитието започна с приветствие на патрона на конкурса, кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Тя въведе гостите в мисията на тазгодишната „Жена на годината“ - „На училище през XXI век – игра на традиции, модерност и въображение!”.

Отличените дами в 12-те категории тази година са:

Мода Лица – Кремена Оташлийска
Мода Дизайн – Яница Йончева
Сцена Музика – Михаела Филева
Сцена Актриси – Силвия Лулчева
Личен стил – Мария Илиева
Спорт – Отбор по волейбол
Тв Публицистика – Ани Цолова
Тв Шоу – Марта Вачкова
Тв актриси – Теодора Духовникова
Общество - Цецка Радева
Бизнес – Гергана Ташкова
Култура – Гери Турийска

GRAZIA връчи и три специални награди – награда за инициативност на Евелина Павлова, специална награда за смелост на Ина Кънчева и специална награда за принос към решаване на демографския проблем в България получи д-р Стаменов.

Водещи на церемонията бяха Драго Симеонов и Гери Турийска, които се погрижиха за доброто настроение в залата, подкрепено от изпълненията на Печенката и Веско Ешкенази, група Хипнотик, Ралица Ралинова, Тони и Светльо Къслев.