26-годишният певец Хари Стайлс влезе в историята, ставайки първият мъж, който някога се е снимал самостоятелно за корица на американския Vogue.

В типичния за него провокативен стил, той облече рокля. Но не каква да е, а бална!

Визията му е създаден по поръчка на Alessandro Michele на Gucci, а роклята е съчетана с яке, направено от смокинг.

Автор на фотографиите е Тайлър Мичъл - същият, който снима Бионсе за списанието през 2018 г., ставайки първият чернокож фотограф, заснел корица на Vogue.

„Никога не можеш да бъдеш прекалено облечен. Няма такова нещо. Хората, на които се възхищавам в музиката са Принс, Дейвид Боуи, Елвис, Фреди Меркюри и Елтън Джон. Те са истински шоумени. Сега ще облека нещо, с което се чувства наистина пищно и лудо и ще го нося!", сподея той за Vogue.

Всъщност феновете на Стайлс много знаят, че гардеробът му е доста ексцентричен. Там има цветни дрехи, които съчетава с перлени огърлици и множество пръстени.

Пуловерът от пачурк на JW Anderson Styles, носен от него в шоуто „Today“ през лятото стана абсолютен хит в TikTok. Някои от феновете му си направиха свои собствен модели, подобни на неговия.

 

По-късно пуловерът беше пуснат в свободна продажба. Оригиналът му ще стане част от експозиция в лондонски музей, която ще показва как хората са прекарвали дните си по време на пандемията от коронавирус.

„Мисля, че ако получите дреха, в която се чувствате невероятно, я усещате като  тоалет на супергерой. Дрехите са, за да се забавляваме с тях, да експериментиране... ”, казва Стайлс.

„Ако махнете това „Има дрехи за мъже и има дрехи за жени“ и не се съобразявате с ограниченията, ще отворите вратата към голяма арена, на която свободно може да играете."